Засега няма да се евакуират българите в Ливан, Иран и Израел, каза министър Стоянова


Дата: 05/10, 12:15

кадър БНТ

Колегите от правителствения държавен авиационен оператор са налице, екипажите са подготвени, имаме организация, но следим много внимателно организацията в този район, тъй като виждате, че тя не просто е динамична, тя става опасна, заяви в първото си телевизионно интервю по БНТ министърът на транспорта Красимира Стоянова.

Тя допълни, че към днешна дата евакуация от Ливан, Иран и Израел не е необходима.

"Информацията, с която отново разполагаме от колегите от МВнР е че такава евакуация не е необходима, но и премиерът и службите на срещата, която беше проведена, много отчетливо и ясно заявиха, че се следи много внимателно, трябва да бъдат засилени мерките за сигурност и да бъдат вземани своевременно, ако такива се налагат".

Красимира Стоянова поставя пред себе си задача с реформи в железниците.

"Добрите резултати се получават тогава, когато започнем да говорим открито за железниците, да набележим какво има за решаване и да започнем да го решаваме. Второто основно нещо е на ръководствата на компаниите в железниците да бъде дадена свобода. Смените в ръководствата оказват не добро влияние. Повече от 20 години БДЖ не са разполагали с нов подвижен състав. Последните закупени влакове са от 2003-2004 година, говорим за новопроизведени влакове".

Допълни, че ще положи усилия за по-приветливи и по-безопасни железници, но не и за реформа, тъй като няма време в своя мандат. По темата за промените по отношение на шофьорските курсове, министърът на транспорта заяви следното:

"Автошколите имаха възможността да покажат кой какво смята. Надявам се накрая разумът да надделее. Става въпрос за това всички да шофираме безопасно, а за да го правим, това означава да сме научени добре. Вина може би трябва да търсим у държавата, която не е създала условията да има това качествено обучение. Новите правила са, за да има безопасност. Да има дигитални дневници, да се вижда как се обучават курсантите. Системата ще бъде демонстрирана в края на този месец. Убедена съм, че всички ще видят, че това е добра система и ще повиши съществено качеството на обучение".

Стоянова обясни, че пристигането на втория медицински хеликоптер е отложено за януари, с няколко месеца закъснение.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



БФС предлага проект за отделяне на професионалния футбол
Дата: 05/10, 14:08

Български конкурент на Лидл, Билла и Кауфланд със 100 магазина отива в нов собственик
Дата: 05/10, 14:00

Асансьорите работят в легендарна фабрика от НРБ на 60 декара и скоро може да възкръсне
Дата: 05/10, 13:591 Коментар

Българи изкупуват имоти в екзотична островна държава насред океана
Дата: 05/10, 13:521 Коментар

В ход е голямата промяна в Лидл, Билла и Кауфланд за еврото и лева
Дата: 05/10, 13:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия