Никола Цолов с втора победа на Формула 3


Дата: 29/06, 12:06

Снимка: Nikola Tsolov Racing 

Никола Цолов спечели втората си победа във Формула 3, след като триумфира в спринтово състезание на пистата „Ред Бул Ринг“ в Австрия, предаде БНР.

Българинът стартира от третото място и запази позицията си зад съотборника си Кристиан Менсъл и Мартиниус Стеншорн в самото начало. Още в четвъртия завой обаче Никола напредна с една позиция, след като направи много силна атака от външната страна срещу тръгналия първи Стеншорн.

Последва един кратък период зад колата на сигурността, след което състезанието беше подновено. След рестарта Никола започна да притиска и Менсъл и в седмия тур повтори атаката, с която изпревари Стеншорн по-рано, за да поведе.

Последваха доста обиколки, в които Цолов води необезпокоявано преди в 15-я тур Менсъл да си върне първото място в третия завой, но моментално Никола контрира успешно, отново от външната страна на четвъртата крива. В 17-та обиколка последва нова атака от страна на Менсъл, която изглеждаше ще бъде успешна от страна на австралиеца, но той не излезе по най-добрия начин от третия завой и въпреки че остана без DRS Никола запази първата позиция.

Секунди по-късно на пистата за втори път излезе колата на сигурността, след много тежка катастрофа между Себастиан Монтоя и Алекс Дън в спирането за завой №4. Въпреки че до финала оставаха малко обиколки рестарт имаше в края на предпоследния тур. Никола обаче нямаше никакви проблеми и с лекота удържа зад себе си Стеншрон и Менсъл, за да триумфира.

След контакт с Монтоя Дън завърши на четвъртото място точно пред третия пилот на АРТ Лорънс ван Хьопен, който допълни топ 5. Точки от спринта на „Ред Бул Ринг“ взеха още Габриеле Мини, Оливър Гьоте, Тим Трамниц, Ноел Леон и Сами Мегетуниф.

В генералното класиране Цолов запазва 12-то си място с актив от общо 36 точки, след като днес той взе и бонус точката за най-бързия тур. Начело с 84 пункта остава Леонардо Форнароли, втори със 79 е Люк Браунинг, а трети със 77 е Мини.

Шестият състезателен уикенд за сезона във Формула 3 приключва утре с основното състезание на пистата „Ред Бул Ринг“, което ще стартира в 9:30 часа българско време. То ще бъде с продължителност от 26 обиколки, а в него Никола Цолов ще стартира от десетото място.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Политолог: Бъдещето на кабинет с премиер Росен Желязков ще е несигурно
Дата: 01/07, 15:00

Цяла улица с контейнери за боклук във Варна не може да побере толкова боклук
Дата: 01/07, 14:551 Коментар

Мир на душата на Стоян Тяната, който създаде Джулай морнинг
Дата: 01/07, 14:481 Коментар

Главчев: Предложеният проектокабинет от ГЕРБ е партиен
Дата: 01/07, 14:481 Коментар

Китайци искат да строят "зелени" енергийни проекти в България
Дата: 01/07, 14:443 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия