Иво Димчев след заплахите за убийство: В България хората живеят с някакво усещане за безнаказаност


Дата: 09/07, 09:29

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв 

Знам за теб повече, отколкото ти за себе си. Знам къде живееш и имам фетиш към това да те убия, и скоро ще го направя. още малко ще дишаш въздуха на тази земя. 

Такава заплаха е получил музикантът и артист Иво Димчев онлайн. 

След тази заплаха той е сезирал прокуратурата, но към момента няма никакви действия. 

Заплахите са от доста време и са от различни хора. Колкото по-популяррен ставам в България през последните години, толкова повече заплахи има. Това съобщение обаче преля чашата и аз реших, че е добре вече да реагирам някак, а не само да блокирам поредния човек. Колкото и за малко да съм в България, това отношение създава доста неприятен дискомфорт, коментира Димчев. 

Във въпросната заплаха се разгръща цял сценарии за това как авторът му ще залее Димчев с киселина, че ще му пререже сънната артерия, че артистът буквално ще изтече в канала под формата на течност. 

Пуснах преписка в полицията и очаквах реакция. Но подкрепата оттам не беше много въодушевена. Два месеца чаках да стигне до прокуратурата. В крайна сметка получих писмо от прокурор, в което ми се обяснява, че няма достатъчно сериозен мотив да се образува досъдебно производство, понеже се смята, че тази заплаха е еднократна и не може да се установи самоличността на човека. Според него това не е сериозна заплаха за убийство, разказа творецът. 

Ако в САЩ се случи такова нещо, това ще доведе моментално до арест на автора на заплахите и изправянето му пред съд. Това е престъпление да заплашваш, това е психологическо насилие и хората трябва да си платят за подобно поведение. Аз съм човек, който е свикналл на подобни заплахи и това не може да промени решенията ми, поведението ми, посоката на творчеството ми. Но съм сигурен, че има много млади хора, тийнеъджъри, които ако получават подобни заплахи, могат да се счупят и това не трябва да се допуска и държавата трябва да застава на страната на жертвите на насилие, коментира той.

Заплахи от този тип в един момент стана причина аз окончателно да се преместя от България, тъй като в един момент аз ежедневно се занимавах с това да блокирам профили в социалните мрежи, коментари с подобен характер. Тук не става въпрос за няколко такива коментара и заплахи, а за стотици, в един момент си казваш, че вероятно не си за това място. Аз имам публика в България, но липсата на онлайн хигиена, това, че органите не търсят оттоворност за подобни постъпки, прави мястото за мен не толкова привлекателно и аз избирам да живея някъде другаде по света, коментира той.

Такива агресивни хора има навсякъде по света. Но на повечето места има и контрол от страна на държавите и тези хора знаят, че ако се изразят по такъв начин, ще отидат моментално на съд. А в България хората си живеят с някакво усещане за безнаказаност, което според мен трябва да приключи. Нещата могат да се променят много лесно, защото говорим за елементарно ниво, коментира артистът. 

Аз съм за свободата на словото, за правото хората да се изразяват, но заплахите за живота са нещо съвсем друго, не са свобода на словото, завърши той.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Най-добрата температура за климатика и сърцето посочи кардиолог
Дата: 22/07, 11:19

ПП-ДБ получиха втория мандат и го върнаха веднага на президента
Дата: 22/07, 11:181 Коментар

Кошмар в село Лъка: Мъж не усети изтичащ газ, запали цигара и всичко избухна
Дата: 22/07, 11:11

Георги Любенов си изпусна нервите по БНТ след коментар от зрителка
Дата: 22/07, 11:11

4 съвета за отпушване на канали с домашни средства и материали
Дата: 22/07, 11:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия