Григор смаза сърбин на старта на "Уимбълдън"


Дата: 01/07, 15:42

Пиксабей

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна ударно участието си на "Уимбълдън" . В мач от първия кръг той записа победа с 6:3, 6:4, 7:5 над Душан Лайович (Сърбия). Срещата продължи един час и 46 минути, предаде Блиц. 

Григор заби 12 аса в течение на двубоя, въпреки че имаше сериозни проблеми с пласирането на първия си сервис - 57%. Той направи и две двойни грешки срещу нито една за сръбския си съперник.

С днешния успех Гришо вече има има предимство с 3:1 успеха в мачовете си срещу Лайович. 

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна отлично за Григор Димитров. Той направи пробив още във втория гейм, който след това затвърди и поведе с 3:0. Едва тогава Лайович взе първия си гейм в срещата. Последва размяна на спечелени собствени подавания, което позволи на българина да поведе с 5:3 и да сервира за сета. Димитров взе подаването си и приключи първата част с 6:3 за 28 минути.

ВТОРИ СЕТ
И този сет започна с пробив в полза на Григор Димитров, който след това беше затвърден. Така световният №10 поведе с 2:0. Лайович взе подаването си и намали изоставането си. Последва размяна на спечелени собствени сервис-геймове за 5:4 в полза на Гришо. Така Димитров получи шанс да подава за спечелване на сета. Българският тенисист взе гейма на нула, а с това и втория сет с 6:4 за 35 минути.

ТРЕТИ СЕТ
Душан Лайович спечели подаването си за откриване на частта и за първи път в мача поведе в резултата в сет. След това сърбинът направи първия си пробив в срещата, който затвърди за 3:0. Едва в този момент Григор Димитров спечели първия си гейм в мача. Гришо върна пробива на нула и го затвърди, за да изравни резултата на 4:4. Сърбинът спря серията на хасковлията, за да поведе отново в мача. След това Димитров взе подаването си, а след това направи нов брейк в подаването на съперника. Така българинът поведе с 6:5 и получи шанс да сервира за спечелване на мача. Димитров се възползва от възможността, взе сета със 7:5 за 43 минути и двубоя в три сета.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Обрат във времето до броени часове обяви НИМХ
Дата: 03/07, 15:50

Асен Василев към Росен Желязков: Поздравявам Ви за смелостта
Дата: 03/07, 15:40

Орбан след срещата със Зеленски: Той не вярва в примирията с Русия, не са донесли нищо добро за Украйна
Дата: 03/07, 15:40

Магнезий за бързо реагиране
Дата: 03/07, 15:40

БВП на човек в България мина 14 хиляди долара
Дата: 03/07, 15:36

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия