НИМХ обяви оранжев код за валежи в почти цяла България


Дата: 01/07, 16:38

Утре (2 юли, вторник) в почти цяла България ще е в сила жълт и оранжев кода за интензивни валежи, както и за опасни жеги. Извън обхвата на предупрежденията са само област Смолян, част от област Пазарджик и малки части от областите Пловдив, Добрич, Варна и Бургас.

За по-голямата част от област Варна ще бъде в сила жълт код за опасни жеги. Във Варна се очакват максимални температури: 34-37°С във вътрешността на областта и 31-33°С в крайните части по Черноморието.

Още по-горещо се очаква да бъде в област Русе, където ще бъде в сила оранжев код. В област Русе се очаква горещо време с максимални температури 39°-40°, но с приближаването на студен атмосферен фронт вечерта и през нощта срещу сряда в западната част от областта ще се създадат условия за развитие на купесто-дъждовна облачност, локални краткотрайни и интензивни валежи, гръмотевици с временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки.

Докато в Източна и Централна България ще ги мори жега, в западните части от страната се очакват жълт и оранжев код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки/

Видин, Монтана, Враца и София – област са областите, в които ще бъде в сила оранжев код за интензивни валежи. На тези места се очаква да има интензивни валежи, с гръмотевични бури и градушки. По линията на атмосферния фронт – усилване на вятъра. Очаквани локални количества на валежите: 40-65 литра на квадратен метър.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единственият запазен замък в България се руши
Дата: 03/07, 15:54

Обрат във времето до броени часове обяви НИМХ
Дата: 03/07, 15:50

Асен Василев към Росен Желязков: Поздравявам Ви за смелостта
Дата: 03/07, 15:40

Орбан след срещата със Зеленски: Той не вярва в примирията с Русия, не са донесли нищо добро за Украйна
Дата: 03/07, 15:40

Магнезий за бързо реагиране
Дата: 03/07, 15:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия