Лена Бориславова сезира прокуратурата за блокадата на трибуната на НС от ИТН и "Възраждане"


Дата: 02/10, 08:57

Кадър ФБ

Лена Бориславова и Явор Божанков подадоха сигнал до прокуратурата, в който обвиняват депутати от "Има такъв народ" (ИТН) и "Възраждане" в извършване на престъпления против личността и Републиката.

Причината за това е разигралите се сцени преди няколко дни в сградата на Народното събрание (НС), когато депутатите от тези партии попречиха на разглеждането на Пътната карта за климатична неутралност.

По време на заседанието, народните представители от "Възраждане" и ИТН застанаха на трибуната, блокирайки възможността на своите колеги да изкажат мнения и да гласуват. Някои от тях дори успяха да изключат звука на микрофона на председателското място, поясняват в сигнала си Божанков и Бориславова.

„Никой не може безнаказано, чрез физическа борба и пречки, да спира приемането на закони и работата на държавен орган в правова, европейска държава.

Тези действия трябва да получат санкция от правораздавателната система. В противен случай, законите, Конституцията и демокрацията ще останат само на хартия“, заяви Явор Божанков, подчертавайки, че ситуацията представлява тест за съдебната система и обществото.

 

Бориславова допълни: „Не можем да допуснем всеки път, когато някой е несъгласен с даден закон, да се руши държавното имущество и да се подкопава демокрацията в Парламента. Това поведение не е нормално“.

 

Сигналът до Софийската градска прокуратура описва инцидента като успешен опит за предотвратяване на провеждането на заседание на НС, което обезсмисля представителната демокрация и поставя малцинството над мнозинството.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Никой не иска да ремонтира Аквариума във Варна за 1,6 милиона лева. Сградата е опасна ползване, пише в техническия паспорт
Дата: 02/10, 11:29

Жена ограби таксиметров шофьор в Бургас
Дата: 02/10, 11:27

При спецакция: Масови проверки на домове и магазини в Разград и Кюстендил
Дата: 02/10, 11:15

Лекар обясни на водещите на "Преди обед" как да се преглеждат за рак на гърдата
Дата: 02/10, 11:13

Лора Капустина се ядоса и счупи закачалката в автомобила си
Дата: 02/10, 11:071 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия