Харис води в 4 нови проучвания


Дата: 05/10, 11:02

Кадър Нова ТВ

Надпреварата между вицепрезидента на САЩ Камала Харис и бившия президент Доналд Тръмп е близо равенството от месец преди изборите, според поредица от проучвания този месец - последните четири показват, че Харис води с от два до пет пункта, пише Forbes.

Харис води с 50 % на 48 % в проучване на Emerson, публикувано в четвъртък, а в седмичното проучване на Morning Consult тя е с пет пункта - 51 % на 46 % .

Харис води с пет пункта, 49% срещу 44%, в проучване на Susquehanna, публикувано тази седмица, и с три пункта в проучване на Economist/YouGov, публикувано в сряда, като разликите са равни на предишното проучване на Economist/YouGov, проведено на 21-24 септември, предава Фокус. 

В проучването на Morning Consult от миналата седмица Харис води с 5 пункта - 50 % срещу 45 % , което е спад от 6 пункта (най-голямата ѝ преднина в проучванията на Morning Consult) седмица по-рано, въпреки че рейтингът ѝ на одобрение сред вероятните избиратели е достигнал рекордно високо ниво (53 % спрямо 45 % за Тръмп).

Три социологически проучвания през последния месец - проучване на Quinnipiac, публикувано на 24 септември, проучване на New York Times/Siena, публикувано на 19 септември, и проучване на CNN/SSRS, публикувано на 24 септември - показват равен брой гласове на Тръмп и Харис, докато почти всички останали проучвания показват, че Харис води.

Откакто обяви кандидатурата си на 21 юли, Харис заличи преднината на Тръмп пред президента Джо Байдън, макар че през последните два месеца преднината ѝ леко намаля, достигайки 3,7 пункта в края на август, според средната стойност на проучванията на FiveThirtyEight.

2.2. С толкова пункта Харис води пред Тръмп според последната средна стойност на социологическите проучвания на RealClearPolitics . В същото време средната стойност на FiveThirtyEight показва, че Харис води с 2,8 пункта.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Час по час дъждовете обхващат България: Моделът на картата показа движението
Дата: 05/10, 13:31

Пазарджишкият театър с позиция: Сигнализирали сме много пъти за Писков
Дата: 05/10, 13:29

Стълб се спусна от небето в България и не е торнадо, а съвсем необичайно явление
Дата: 05/10, 13:23

Дъжд спря мача на Григор Димитров в Шанхай
Дата: 05/10, 13:14

До 3 часа сутринта Варна се тресе от "гръцко"
Дата: 05/10, 13:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия