Нидерландия поведе на Англия още в началото


Дата: 10/07, 22:13

кадър: БНТ

Англия се изправя срещу Нидерландия в Дортмунд във втория полуфинал на Евро 2024. На финала вече ги чака отборът на Испания.

Чави Симонс откри резултата в седмата минута за Нидерландия. 

След победата срещу Сърбия на старта "Трите лъва" те не спечелиха нито един от следващите си мачове в редовното време. Последваха две равенства в групата и драматичен обрат срещу Словакия, когато бяха много близо до отпадане. На четвъртфиналите срещу Швейцария те отстраниха съперника след изпълнение на дузпи.

Нидерландия е на първи полуфинал на европейско първенство от 20 години, като за последно това се случи на Евро 2004. Те имаха проблеми в груповата фаза, а загубата от Австрия стана причина за доста критики. Отговорът бе най-силният мач на тима на Европейското и победа с 3:0 над Румъния. На четвъртфиналите отборът показа характер и успя да стигне до обрат и успех с 2:1 над Турция.

Двамата селекционери са направили по една промяна от последните си мачове. В състава на Англия се завръща Марк Гехи, който бе наказан за четвъртфиналите. Той заменя Езри Конса. Саутгейт е запазил схемата с трима в центъра на защитата, а Люк Шоу започва на пейката. Роналд Куман е предпочел Донийл Мален пред Стивън Бергвайн.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Надал преди двубоя с Джокович на Олимпиадата: Намираме се в различни ситуации в кариерите си
Дата: 29/07, 02:00

Различният хотел…. вярвате или не – съществува място, на което зеленчуците са домашно произведени, а храната е вкусна и приготвена с любов
Дата: 29/07, 02:00

Тонове мъртва риба в лагуната край Тоскана
Дата: 29/07, 01:41

Турският парламент решава съдбата на милиони бездомни кучета
Дата: 29/07, 01:25

Япония води в класирането по медали след втория ден на Игрите в Париж
Дата: 29/07, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия