Какви са предимствата на качествените слънцезащитни продукти?


Дата: 21/06, 13:27

Лятото вече настъпи и температурите се покачиха значително. Това е сезонът, който носи най-много положителна енергия и зарежда хората с хубави емоции. Наред с това е добре да помислите и за използването на качествени слънцезащитни продукти. Не бива да рискувате здравето си и приятното прекарване в планината или на морския бряг, като изгорите, заради силното слънце. Вече може да откриете множество доказани медицински кремове и лосиони с висок UV фактор в аптечната мрежа. Внимателно подберете артикулите, които ще използвате, спрямо вида и чувствителността на своята кожа.

Какво трябва да знаем за основните видове вредни слънчеви лъчи?

Преди да изберете подходящи слънцезащитни продукти за лице и тяло, е хубаво да научите малко повече за вредните ултравиолетови лъчи. Така по-добре ще се ориентирате крем с какъв слънцезащитен фактор да изберете. Слънцето излъчва три вида вредни за хората лъчи. Това са UVA лъчите с най-голяма дължина, проникващи дълбоко в епидермиса. Те имат негативно въздействие върху колагена, благоприятстват появата на бръчки и се свързват с причиняването на рак на кожата. UVB лъчите са отговорни за тена към който всички се стремят. Те са със средна дължина, но без подходяща защита също са способни да предизвикат изгаряне.

UVC лъчите са най-къси и вредни за хората, но от тях ни предпазва озоновият слой. Препоръчваме да използвате слънцезащитни кремове, които със своя SPF фактор, да ви защитят от негативни последици от слънчевите лъчи. Винаги трябва да търсите козметика, на която върху опаковката е обозначено, че предпазва от UVA и UVB лъчи. Това са широкоспектърни продукти, които ще ви защитят от изгаряне и от по-сериозни последици.

Как да изберем слънцезащитна козметика според типа на кожата?

Съществуват множество различни фототипове кожа. В зависимост от това, кой от тях сте, ще изберете конкретен козметичен продукт с определена SPF защита. Специалистите от Aptekifenix.bg ще ви предложат насоки при избор на подходяща козметика:

Дори да сте избрали най-хубавите слънцезащитни продукти с висок фактор, специалистите съветват да не се излагате на слънце в най-горещите обедни часове между 12.00 и 16.00 часа.

Какви са предимствата на марковите слънцезащитни продукти?

Ако някога сте ползвали по-нисък клас козметика знаете, че тя не винаги предлага необходимата защита. Това е така понеже медицинските продукти са преминали през обстойни лабораторни тестове. В тяхната направа се влагат висококачествени компоненти и производството се контролира от дерматолози, както е при биодерма слънцезащита. Хубавите и доказани марки имат много строги правила за сертифициране.

Ако пазарувате козметика от известни производители като Биодерма, можете да сте спокойни, че съставките упоменати на етикета са безопасни и ефективни. Марковите кремове са разработени така, че да отговорят на изискванията на различните типове кожа. Лесно ще откриете изделия, които са подходящи за хора с акне или с чувствителна кожа. Качествените козметични препарати са преминали редица тестове и доказано ще ви предпазят от вредните слънчеви лъчи.

Защо да пазаруваме козметика за защита от слънцето от аптека?

Продуктите, които ще откриете в аптечната мрежа се различават много от масовата козметика в дрогериите. Те са доказано ефективни, а съставките им са разработени от дерматолози и гарантирано подобряват външния вид на кожата. В аптеките винаги ще намерите изделия, насочени към индивидуалните нужди на всеки човек. Онлайн пазаруването е предпочитано от потребителите, понеже именно тук асортиментът е най-голям.

На спокойствие може да разгледате всички кремове с различен фактор за защита от слънцето. Качествените продукти предлагат и различни допълнителни формули, които се грижат за подхранването и хидратирането на кожата. Макар реномираната козметика да е и по-висок ценови клас, в аптеките може да намерите често намаления и промоции, казват от Aptekifenix.bg. Ще постигнете най-добри резултати, ако се придържате към указаните върху опаковката инструкции. Хубаво е и това, че имате връзка с фармацевт. По този начин ще получите нужното съдействие при избора на толкова важен козметичен препарат.
Вижте още по темата в тази блог-категория.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ESPN: Везенков ще премине от Сакраменто в Торонто Раптърс
Дата: 28/06, 00:05

Задържан е мъжът, който предизвика гонка с полицаи във Велико Търново
Дата: 27/06, 23:40

Здравословно хранене
Дата: 27/06, 23:20

Облаци и дъжд на места в петък
Дата: 27/06, 23:07

Ива Митева: Отиваме на избори
Дата: 27/06, 22:582 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия