Моряци от пет държави тренираха противоминни действия на учението "Тритон 2024" във Варна


Дата: 21/06, 14:53

Снимка: Щаб на ВМС

Военни моряци от пет държави тренираха съвместно противоминни действия по време на водолазното учение на Военноморските сили (ВМС) с международно участие „Тритон 2024“, което завърши днес, съобщиха от Щаба на Адмиралтейството във Варна, съобщава БТА.

В занятията участваха военнослужещи от ВМС на България, Румъния, Турция, САЩ и Франция, специализирани в унищожаването и обезвреждането на боеприпаси под вода. 

В продължение на няколко дни екипите водолази от участващите държави тренираха съвместно изпълнението на специфични задачи. За разлика от миналата година, когато поради лоши метеорологични условия не бяха изпълнени задачите, свързани с дълбоководни спускания от екипите, тази година всички поставени задачи бяха отработени, включително и използването на подводен дрон FUSION, с каквито Военноморските сили вече разполагат.

Реалистичната обстановка и внимателно подбраните райони създадоха подходящи условия за усъвършенстване на знанията и уменията на участващите водолазни екипи по прилагане на процедурите и стандартите на НАТО, при провеждане на водолазна дейност и извършване на взривни дейности под вода. Това допринесе и за повишаването на оперативната съвместимост на участниците по противодействие на минната заплаха на море, допълват от щаба на военния ни флот.

Водолазното учение се състоя за четвърта поредна година в района на Военноморска база Варна и териториалното море на страната.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Талибаните забраниха дънките в Афганистан
Дата: 28/09, 15:42

Лекарският съюз си избра нов председател
Дата: 28/09, 15:39

„Хизбула“ потвърди смъртта на лидера си Хасан Насрала
Дата: 28/09, 15:242 Коментара

МВнР с важна информация за сънародниците ни в Ливан
Дата: 28/09, 15:09

Евгени Минчев удиви Марина Цекова: Искате да се омъжите за мен?
Дата: 28/09, 15:021 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия