Николай Крушарски: Целта 17-годишните да имат право да шофират с придружител е с цел трупане на опит


Дата: 27/06, 20:27

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

МВР предлага нови промени за правилата на пътя. Коментар по темата направи комисар Николай Крушарски - началник на отдел "Пътна полиция" към столичната дирекция на МВР. Една от идеите е и 17-годишните да могат да шофират с придружител.

"Една от причините  е, че назад във времето тази дискусия вървеше и имаше доста предложения от много групи хора, които бяха предразположени и искаха това нещо да се въведе като законова мярка. Това е инициативата и нашата, за да бъде въведена в закона тази мярка и 17-годишните граждани да могат да управляват МПС, разбира се под определени условия. В случай на нарушение на 17-годишния водач придружителят ще бъде отговорен и като придружител би следвало да следи за действията на младия водач. Би следвало според мен да има някаква отговорност, която да поеме и той. Една от идеите в мотивите е, че младите водачи трябва да придобият повече самочувствие и повече опит. С придружен, разумен спътник до тях, който да им даде необходимите съвети", каза той в студиото на БТВ.

"Планирано е и намаляване максималната скорост по магистрали. По отношение на средната скорост, това е един алгоритъм, на който се изчислява скоростта на базата времето, за което е преминал един участник от движението през конкретен пътен участник. Самото изчисляване става на база компютърна конфигурация, която знае точния параметър на пътния участък, дължината и времето, за което трябва да се премине с максимално разрешената скорост", обяви комисар Крушарски.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Kонцерт в Бургас за Джулай морнинг
Дата: 30/06, 09:23

Испания срещу Грузия днес на Европейското
Дата: 30/06, 09:01

Гласуването за четвъртия български патриарх започва
Дата: 30/06, 08:48

Мбапе пробва нова маска
Дата: 30/06, 08:33

Предсрочни избори във Франция
Дата: 30/06, 08:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия