Ваня Джаферович: България е като бивша Югославия, в Хърватия вече е като в Австрия


Дата: 04/07, 10:45

кадри YouTube/Bulgaria Wants You

редактор Веселин Златков 

Като дойдох в България, все едно се върнах в бивша Югославия. Някой българин ще каже „ние сме лоши хора, много завиждаме“, обаче по-топъл и сърдечен народ на Балканите аз не съм виждал. Е, може да те напсуват, но и в това има някаква романтика, поне виждаш, че е искрено”, това каза футболистът и звезда от „Сървайвър” Ваня Джаферович в интервю с Андрей Арнаудов за канала на Bulgaria Wants You в YouTube.

Той допълни, че в България харесва това, че на улицата можеш да си поговориш и с обикновен човек, и с някой голям шеф, без разделение в класата. „В Хърватска е станало като в Австрия и другите западни държави - всеки си гледа работата, минава, подминава те, няма да ти каже здрасти. Тука можеш да си говориш с всеки за футбол, за политиката... В България всеки разбира от футбол и политика и от жени”, коментира Джаферович.

Бившият футболист разказа, че жена му Евгения е предлагала да се преместят в Хърватия или в САЩ, където има роднини. Той обаче е настоял да останат в България заради усещането за свобода и възможността да имаш свободно време и да общуваш с хора, което там е невъзможно.

Ваня Джаферович разкри, че децата му се определят като българи, а и самият той се чувства такъв, въпреки че ако има мач България - Хърватия, ще вика за хърватите. Той призна, че това, което не му харесва у нас е хейта срещу успешните българи. Джаферович заяви, че не може да си обясни например как българи обиждат в интернет Григор Димитров. Според него проблемът се корени в слабостите на българското образование.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



"Лалетата" са на полуфинал за първи път от 20 години
Дата: 07/07, 00:48

Джокович даде сет, но се наложи над австралиеца Алексей Попирин
Дата: 07/07, 00:33

Лили Иванов с концерт тази вечер в Бургас
Дата: 07/07, 00:21

Нидерландия сложи край на мечтите на Турция
Дата: 07/07, 00:01

Нидерландия поведе на Турция
Дата: 06/07, 23:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия