Подари живот на бебе Божидар


Дата: 24/06, 05:44

Скъпи приятели, дарители и Ангели на Божи! Тук сме да ви съобщим какво се случва с Божи и неговото семейство, както и да се обърнем към вас със зов за помощ. Пътят и борбата на Божидар и семейството му не спират до тук, но въпреки това има и много добри новини, които бързаме да споделим:

  1. Божидар е минал през преглед при ортопед. Появила се е спастичност в крачетата му и са изписани ортези (шини), които трябва да носи почти постоянно на този етап. Те му помагат и при рехабилитациите. Тъй като имаше съмнение за изкривяване, докторът му назначи рентгенография на гръбначен стълб и тазобедрени стави. Новините са добре, няма изкривяване на гръбначния стълб, а ъгъла на тазобедрените стави е съвсем леко увеличен, което се дължи на факта, че той лежи в повечето време. Ще се изправя повече по време на физиотерапия, за да се натоварват ставите и да се коригира ъгъла.

  2. Неочаквано добрите новини за Божи дойдоха при прегледа извършен от офталмолог. Има подобрение и в двете очи, особено при лявото. Докторът отбеляза, че заслуга за това имат и екзозомите. Божи вече носи очила с диоптър 10 на всяко око, като за начало, които трябва да носи постоянно, докато свикне с тях. Предстои му преглед след 6 месеца.

  3. Божидар премина през втора Екзозомна терапия.

  4. Още добри новини получи семейството му след преглед при невролог. Има подобрение в цялото неврологично състояние. Извършеният ЯМР показа, че мозъкът продължава да се разгръща, като има голямо развитие в малкия мозък, а ликворът е намалял доста, спрямо миналата година.

  5. Божидар премина и през 1 курс физиотерапия, 1 сесия с ерготерапевт и 2 сесии с логопед. Работата с логопеда също трябва да продължи, тъй като мускулите на устата и езика му са слаби и храненето е неефективно. Божи успява вече да задържи главата за секунди, като контролът е много по-добър. Благодарение на ортезите успява да стои по-стабилно при изправяне. А с очилата погледът е доста по-центриран.

  6. “Не се разминахме и без инциденти. Божидар се разболя от бактериална гнойна ангина, като първият антибиотик, който пи, не му подейства изобщо. Наложи се няколко пъти да посетим спешен център за поставяне на инжекции антибиотик, след които нашето момче влезе във форма.”

Какво предстои:

  1. След 2 седмици на Божидар му предстои вливане на стволови клетки. По препоръка на лекуващия невролог, ще се започне с вливания през 2 седмици на стволови клетки и екзозоми. 3 месеца процедурите ще бъдат редувани. Ако има добри резултати, ще бъдат направени още 1-2 процедури, в зависимост от развитието и подобрението.

  2. След направените вливания Божи трябва да бъде подложен на интензивна физиотерапия.

  3. Ще му бъде направено и контролно ЕЕГ

Всички в Турция са на мнение, че Божидар има голям потенциал и в момента е много важен период за него и бъдещето му развитие. Всички около Божи залагаме големи надежди на това, което предстои.

ЗАТОВА ВИ МОЛИМ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА ПОМОГНЕМ НА БОЖКО ДА ИМА ЕДНА ДОСТОЙНО БЪДЕЩЕ, БЕЗГРИЖНО ДЕТСКО, КОЕТО ВСЯКО ДЕТЕ ЗАСЛУЖАВА. СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ИМАМЕ И ОФЕРТИ ОТ КЛИНИКИТЕ ЗА ПЕРИОД ОТ 1 ГОДИНА. В МОМЕНТА СЕМЕЙСТВОТО НА БОЖИДАР РАЗПОЛАГА С БЛИЗО 71 000 ЕВРО.

Сумите, които са необходими на Божидар за 2 седмична терапия и лечение са следните:

И така, скъпи приятели на Божидар, ще са необходими още поне 100 000 евро, с които да се осигури предстоящото лечение на Божко! Вярваме, че заедно ще успеем да помогнем за пореден път!

НАЧИНИ ЗА ДАРЕНИЕ:

Банкова сметка:

Postbank

IBAN BG06BPBI79454072400301

BIC BPBIBGSF

Титуляр: Димитрина Димитрова

Основание за плащане: за лечението на Божидар

PayPal: dimitrina.I.dimitrova@gmail.com

Revolut: 0899903830

Благодарим Ви!


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



"Баш Майстора" с нов търговски център във Варна
Дата: 28/09, 16:00

Талибаните забраниха дънките в Афганистан
Дата: 28/09, 15:42

Лекарският съюз си избра нов председател
Дата: 28/09, 15:39

„Хизбула“ потвърди смъртта на лидера си Хасан Насрала
Дата: 28/09, 15:242 Коментара

МВнР с важна информация за сънародниците ни в Ливан
Дата: 28/09, 15:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия