Станислав Балабанов: ИТН няма да подкрепи мандат на ГЕРБ, нито на ДПС


Дата: 22/06, 18:13

Снимка: Булфото

"Има такъв народ" няма да подкрепи първия мандат на ГЕРБ, нито втория мандат на ДПС, а иска да получи третия мандат от президента, за да предложи експертен кабинет. Това заяви в "Говори сега" Станислав Балабанов от ПГ на "Има такъв народ".

"Ако президентът прецени и избере на кого да връчи третия мандат, искаме и имаме желанието да го връчи на нас, за да може да отворим възможността за излизане от политическата криза под формата на експертно правителство. Забележете - ИТН няма да подкрепи първия мандат на ГЕРБ, ИТН няма да подкрепи втория мандат на ДПС. ИТН няма да предаде 125 000 българи, които ни подкрепиха, за разлика от сглобката, некоалицията и унизителната ситуация , в която бяха поставени настоящата "опозиция" - ПП-ДБ, които при първата възможност в 49-ия парламент направиха най-отвратителното правителство, което помним в последните години", заяви Балабанов.

Той обясни защо партията на Слави Трифонов е подкрепила Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание.

"Оказахме се най-разумните в началото на този 50-и парламент. ИТН подкрепи избирането на председател на парламента, за да може въобще парламентът да заработи. В противен случай, ако нарочно всеки си отстояваше до последно кандидатите, ако продължавахме да залагаме на него, щяхме да изпаднем в едно безвремие и обществото за пореден път щеше да си каже следното: "6 избора, за какво ви вкарваме в това Народно събрание, като то дори не може да стартира". Заради ПП-ДБ и главно заради този, когото освободихме с удоволствие вчера от парламента - Христо Иванов, се промени по най-вредния начин българската Конституция. С тези вредни промени тя допусна възможността служебните кабинети да бъдат тясно партийни и тясно зависими. Допусна сливането на властите, което според нас е огромен проблем", обобщи Балабанов.

"Ние гласувахме парламентът да започне работа, ние не гласуваме за конкретна политическа формация. При предишния парламент ИТН отново подкрепи кандидата на първата политическа сила - Росен Желязков за председател на парламента. Тогава подкрепа изразиха и ПП-ДБ. Разликата беше, че ИТН отново не влезе в управление с ГЕРБ и ДПС, докато ПП-ДБ влязоха", припомни депутатът.

"В такава политическа криза, в която е изпаднала държавата, ИТН постъпи държавнически, отговорно и внесохме разума в 50-ия парламент, отпушвайки конституционната процедура и въобще работата на този парламент. Ако нямаше избран председател, дори не може да се отиде на предсрочни избори. Така че, за да не харчим парите на българските данъкоплатци, те да не изпитват отвращение от тези, които са пратили в парламента, ИТН отпуши тази процедура, за да може конституционните мандати да стартират."

Балабанов заяви, че съдебната реформа на Христо Иванов е довела до ясен резултат - "зависим партиен служебен кабинет на ГЕРБ".

"Знаете ли какъв е резултатът от съдебната реформа на този, който нямаше и един ден трудов стаж в парламента - прокуратурата прекрати всички дела по отношение на "Барселонагейт" и шкафчетата с пачки и кюлчета на този, срещу когото площадите бяха пълни. Как може да се правим, че това не се е случило и същите тия в момента да играят ролята на морален стожер?", попита риторично той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 28 юни рожден ден празнува Георги Първанов
Дата: 28/06, 03:00

България получава още една квота в класическата борба за Париж
Дата: 28/06, 02:14

Кристалина Георгиева: САЩ трябва да се справят с дълга
Дата: 28/06, 01:302 Коментара

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 01:30

Манчестър Юнайтед готови да удвоят заплатата на бранител на Барселона при трансфер
Дата: 28/06, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия