Сериозни опашки на Дунав мост


Дата: 22/06, 21:45

Снимка: Булфото

Трафик през Дунав мост отново изнерви шофьори на тежкотоварни автомобили. На граничния пукт във Видин отново има километрични опашки. Повече от десет часа чакат шофьори, за да преминат граничния пункт с Румъния по Дунав мост, въпреки че в края на май бяха предприети мерки за облекчаване на тежкотоварния трафик.

След среща с представители на транспортни фирми, беше увеличен броят на служителите, които извършват гранични проверки от двете страни, съобщава БНТ. Тогава шофьори недоволстваха и заради откриването на частен буферен паркинг, през който трябва да преминат преди да стигнат до граничния пункт.

Въпреки направените промени, от няколко дни отново има забавяне при преминаването на товарните автомобили. Опашката от чакащи е още  преди буферния паркинг.


„Пет часа съм се редил да вляза в паркинга. Колегите спят по пътя. И тука вече 14-и час не можем да излезем”, казват шофьори.

Според шофьори причините са ограничения в Румъния. Казват, че забавяне има и на самия граничен пункт. „17 часа чакаме на границата и съм на лекарства. Румъния нещо има проблеми. Пътища ги затварят заради жегата”, допълват чакащите.

„Границата не работи. Ако работи границата, няма да има опашка.“ Твърдят, че зеленият коридор, който беше осигурен за преминаването през пункта на товарни автомобили, превозващи бързо развалящи се стоки, не работи.

От дружеството, което стопанисва "Дунав мост 2" съобщиха, че на граничния пункт за преминаване са отворени всички трасета. Пет от тях са за товарните автомобили. Обясняват забавянето и със засиления трафик. Само товарните автомобили, които преминават през последните дни в двете посоки са над 2500.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кристалина Георгиева: САЩ трябва да се справят с дълга
Дата: 28/06, 01:301 Коментар

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 01:30

Манчестър Юнайтед готови да удвоят заплатата на бранител на Барселона при трансфер
Дата: 28/06, 01:00

Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 28/06, 01:00

Екзекутираха американец за убийството на 7-годишно момиче
Дата: 28/06, 00:501 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия