Белгия 2:0 Румъния, Де Бройне се разписа


Дата: 22/06, 23:39

Белгия и Румъния играят при 2:0 във втория мач за всеки от двата отбора на Евро 2024. Юри Тилеманс откри резултата още във втората минута за "червените дяволи".

“Червените дяволи” започнаха вихрено сблъсъка още от първата минута. Те наложиха много висока преса и още в първите секунди това доведе до грешки на северните ни съседи. Именно при една такава неточност топката бе пратена към Ромелу Лукаку на границата на пеналта, той в типичен стил гардира и намери Юри Тилеманс, който с много силен удар откри резултата за 1:0.

Футболистите на Румъния отговориха с последователни корнери пред вратата на своя противник. При второто изпълнение централният защитник Раду Драгушин стигна до топката с глава, но Кун Кастеелс направи добро спасяване. Белгийците постепенно отново овладяха топката и се настаниха трайно пред наказателното поле на Флорин Ница. В 12-ата минута именно вратарят увисна при едно центриране, но зад гърба му бранител изчисти. Две минути по-късно Жереми Доку намери Лукаку в наказателното поле, но изстрелът му бе блокиран от Драгушин.

В контраст с първото полувреме играчите на Румъния отправиха удар секунди отправиха удар в началото на втората част, а малко след това осъществиха добра атака чрез Валентин Михайла, но при завършването фланговият играч бе много неточен. В рамките на следващите няколко минути отново белгийците овладяха случващото се на терена, а в 51-ата минута Кевин де Бройне стреля много опасно от границата на наказателното поле. Малко преди изминаването на час игра Андрей Рацу се озова на отлична позиция от другата страна на игралното поле, но точно преди да отправи удар бе блокиран в последния момент от защитник на Белгия, предава Спортал. 

В 63-ата минута отново Жереми Доку в типичния си стил си подсигури добра позиция за стрелба, но топката премина покрай гредата. Само секунди по-късно от дълбочина страхотен пас разцепи отбраната на Румъния и намери откъсващия се Ромелу Лукаку, който демонстрира страхотната си крачка и прати топката за втори път в мрежата. Преглед с ВАР обаче показа, че нападателят е бил в засада и попадението бе отменено. Това бе негов трети отменен гол в рамките на двата мача на белгийците до момента на Евро 2024, след като той видя на два пъти негови попадения да биват отменяни в мача със Словакия.

Тимовете няма как да влязат в сблъсъка от по-сериозна разлика в настроенията. “Червените дяволи” допуснаха най-голямата сензация до този момент в турнира и загубиха откриващия си двубой срещу Словакия след поредица от пропуски и два отменени гола на Ромелу Лукаку. Северните ни съседи пък са точно на противоположния край на емоционалната скала, след като постигнаха впечатляваща победа с 3:0 над Украйна и вече мечтаят за елиминациите.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кристалина Георгиева: САЩ трябва да се справят с дълга
Дата: 28/06, 01:302 Коментара

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 01:30

Манчестър Юнайтед готови да удвоят заплатата на бранител на Барселона при трансфер
Дата: 28/06, 01:00

Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 28/06, 01:00

Екзекутираха американец за убийството на 7-годишно момиче
Дата: 28/06, 00:501 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия