От "Градски транспорт - Варна“ поискаха реален диалог с общинската управа


Дата: 23/10, 14:18

снимка: Фейсбук, "Градски траспорт - Варна"

Искаме диалог с общинската администрация, да кажем позициите си, а не да влизаме в обяснителен режим с нея, каза на пресконференция днес Николай Антонов, изпълнителен директор на „Градски транспорт Варна“ ЕАД. Той допълни, че целта на ръководството на дружеството е диалог с администрацията и решаване на проблемите, които са пред градския транспорт, предаде БТА.

Според Антонов към момента такъв диалог няма и с изключение на частични случаи, ръководството и администрацията си кореспондират чрез медиите. Смятаме, че това не е нормално общуване, нашата позиция по въпросите на градския транспорт не е чута. До момента ние не сме казали какви са проблемите и пътищата за решаването им и какво е направило ръководството дотук и какво предстои, допълни той. 

По повод поисканата от общината информация за щатното разписание и заплатите, които получават в борда на директорите, Антонов си показа фиша и заяви, че няма нищо секретно и заплата му чисто е 4744 лева. Той допълни, че в дружеството не е имало уволнения, а са напуснали придобилите право на пенсия. 

В момента в компанията щатът на шофьорите е 451, но дружеството разполага с 359. Радостното е, че в последно време има интерес към тази професия, каза още той.

Антонов каза още, че месечно издръжката на компанията е 4,3 милиона лева, като половината са от държавата, а другата половина – от общината. Служителите в „Градски транспорт Варна“ са 700.  

Главният счетоводител на дружеството Драгомир Недялков допълни, че търсените от общинската администрация 4,5 милиона лева са покрили увеличението на заплатите в дружеството на два пъти – от 1 март и 1 септември.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Папата: Палестина страда от нечовешки атаки
Дата: 23/10, 16:22

Биячите набор 2011 във Варна се самоопределят като "скинари", МВР излезе със становище
Дата: 23/10, 16:18

Балонът, с който стана инцидент, няма никакви документи
Дата: 23/10, 16:15

Кухненско оборудване за ресторант. Какво ни трябва?
Дата: 23/10, 16:10

Acibadem: Цялостен подход към лечението на рак на гърдата
Дата: 23/10, 16:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия