Карбовски: Смирете се малко, проклетници!


Дата: 30/06, 18:47

Кадър ФБ

Мартин Карбовски излезе с хаплив коментар след избора на новия ни патриарх.

Журналистът изрази остра критика към реакциите след избора на новия Български патриарх Даниил.

Изборът на новия Български патриарх Даниил предизвика различни реакции в обществото, като някои от тях се оказаха твърде критични и недоволни. Журналистът Мартин Карбовски, известен със своите остри и провокативни коментари, се включи в дебата с публикация във Фейсбук, която предизвика широк отзвук.

"Смирете се малко, проклетници!" – така започва Карбовски своя коментар, като подчертава, че изборът на Патриарх е "Божа работа. От Божите работи най-Божа". Той призовава обществото да не третира църквата като социална мрежа, в която всяка клика и всяка мода трябва да има свой представител.

Карбовски акцентира върху необходимостта от смирение и радост по повод избора на новия Патриарх, като подчертава, че "корабът на живота, слава Богу, не се управлява от вас и вашето слабоумно разочарование". Той сравнява недоволството на хората с реакциите при промоциите в магазините, като напомня, че църквата е "бавна, трудна, с поместни кривици, но е древна и заедно с това е вовеки веков".

Според Карбовски, църквата е институция, която е съществувала много преди нас и ще продължи да съществува дълго след нас. Той призовава хората да осъзнаят величието и непреходността на църквата, вместо да се фокусират върху временното и преходното недоволство.

„Проклетниците недоволстват като жабата, която седи на ръба на парното и се чуди откъде идва жегата“, завършва Карбовски своя коментар, изразявайки презрение към тези, които не разбират и не приемат значението на избора на Патриарх Даниил.

Коментарът на Карбовски предизвика множество реакции и дискусии в социалните мрежи, като отново постави на дневен ред въпроса за отношението на обществото към църквата и религиозните институции. Независимо от различните мнения, едно е ясно – изборът на новия Патриарх е събитие, което има значимо място в българската обществена и духовна сфера.

dunavmost.com



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Смайваща находка край български град, пристигнаха сапьори
Дата: 02/07, 17:02

А1 реализира шестото издание на своята Лятна академия с участието на 25 ученици и студенти
Дата: 02/07, 17:00

На 3 юли имен ден празнуват две български имена значещи зора
Дата: 02/07, 17:00

Такова чудо на магистрала "Тракия" не е било
Дата: 02/07, 16:58

Каракачанов: Борисов си опече работата, в сряда ще има кабинет
Дата: 02/07, 16:57

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия