Благомир Коцев: Хаосът с тротинетките във Варна трябва да спре


Дата: 24/06, 07:57

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Преди дни общината във Варна конфискува повече от 100 тротинетки от тези, които се дават под наем. В момента те се намират на наказателния паркинг под Аспаруховия мост. Пред "Нова телевизия" по темата говори кметът Благомир Коцев.

"Хаосът, който виждаме в целия град с всички тротинетки, които се разполагат на най-различни места - по градинки, в паркове, на кръстовища, по пешеходни зони, трябва да спре. Всички са на това мнение. Освен това тези тротинетки нямат регламентирана дейност в общината. Ние изпратихме писма, провокирахме диалог с всички фирми, които извършват подобна дейност. Да влезем в отношения, така че да могат да се регламентират местата и стоянките за тях, а не те да бъдат слагани по усмотрение на фирмите и там, където те преценят. Инциденти с тротинетки има постоянно. Независимо дали са частни или са такива, които се дават под наем. Така че със сигурност трябва да се вземат мерки по отношение на скоростта и безопасността на пътя с тези превозни средства, но в в момента сме се концентрирали върху това тази дейност да бъде регламентирана, за да може да почне и диалог с фирмите за това как тепърва да се регулира скоростта им", каза той.

Репортерът на "Нова телевизия" Емил Дамянов разкри, че са се свързали с фирмата, чиито тротинетки са конфискувани. "Те ни казаха, че от февруари правят опити да се свържат с новото ръководство на община Варна, за да обсъдят дейността. Но без успех дълго време. Накрая с тях се е свързал главен инспектор по строителния контрол - среда, различна от дейността им. От компанията са поискали да се случи официален документ меморандум, но от общината са отказали, казват още от фирмата, като са поискали от фирмата да представи документ разрешително, което не били уведомени, че се изисква. След това е започнало прибирането на тротинетките, което от фирмата определиха като незаконно. Освен това не са били уведомени, че тротинетките са прибрани, разбрали от колегите си в града. От компанията посочват още, че усилията им са насочени към установяване на работен контакт с общината в стремежа им да предоставят на жителите и гостите на Варна устойчиви и микромобилни услуги", каза Дамянов.

Тук дойде и коментарът на Коцев: "Категорично не е вярно. Аз не съм запознат да има такава кореспонденция, провокирана от фирмата. Напротив - ние провокирахме кореспонденцията. И получихме мълчание и отказ да се дадат стоянките, на които тези тротинетки в момента се поставят от фирмите. В крайна сметка се радвам, че успяхме да влезем в диалог. Съжалявам, че трябваше да пристъпим към временна конфискация на тези тротинетки, което да провокира и желанието на фирмата за среща с община Варна. Защото преди това такова желание ние не сме регистрирали. Оттук нататък следва до един месец ние да определим стоянките на тези тротинетки къде и как да бъдат позиционирани в града, така че да няма този хаос, да ги виждаме по площади, паркове и градинки. Смятам, че е важно и те да кажат срока, в която трябва да се прибере всяко едно такова превозно средство. Наскоро видях дори в шадравана хвърлена тротинетка".

Запитан дали това е единствената неизрядна фирма, кметът отговори: "Не. На всички други фирми са им изпратени писма. Някои от тях са отговорили, други още не са получени официално. Това е първата фирма, която получи официално писмото, и ние не получихме в срок отговор. В следващите няколко дни, ако е такава ситуацията и с другите фирми, ние ще пристъпим към същите действия, но каним всички на диалог, за да можем да намерим решение за това. Както търсим решения за всички проблеми в града в момента. Както с чистота на града, с трафика, така и с този вид нерегламентирана дейност".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кметът на Варна: Оказва ми се натиск, агитка нахлу в общината
Дата: 29/06, 14:22

Почина актьорът Мартин Мъл
Дата: 29/06, 14:18

Йотова: Имаме нужда от правителство
Дата: 29/06, 14:09

Мария Игнатова подпали Инстаграм с изпълнение на къманите край морето
Дата: 29/06, 14:07

"Соколите" благодариха на Румен Руменов
Дата: 29/06, 14:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия