Стотици отменени полети и затворени пътища: Наводнения превърнаха Ню Йорк и Кънектикът в реки


Дата: 19/08, 12:28

Пиксабей

Проливни дъждове предизвикаха внезапни наводнения в някои части на САЩ. Основни пътища в Ню Йорк и Кънектикът са превърнха в реки, а жителите се съветват да останат по домовете си. Дъждовете спряха пътувания с влакове и отмениха над 700 полета на трите големи летища в близост до Ню Йорк.

Националната метеорологична служба обяви извънредна ситуация в щата Кънетикът в неделя (18 август), докато се провеждаха спасителни акции в целия регион, предаде БТВ.

Следобедът на 18 август гръмотевичните бури, които причиниха наводненията, продължиха да преминават през окръзите Феърфийлд и Ню Хейвън. Така Ню Йорк също обяви извънредно положение, като предупреди, че ситуацията е особено опасна.

Дейвид Старк от Националната метеорологична служба в Ню Йорк заяви пред Си Ен Ен, че в югозападната част на Кънектикът са паднали между 150 и 250 литра дъжд  на кв. метър в рамките на около 6-9 часа.

В Монро, Кънектикът, са паднали 250 л/кв.м дъжд, което се случва веднъж на 200 години за града.

Вечерта на 18 август метеорологичната служба съобщи, че наводненията са засегнали и градовете Оксфорд, Сиймор и Чешир, които са извън обхвата на извънредната ситуация с внезапни наводнения.

Многобройни други предупреждения за внезапни наводнения са разпръснати из целия североизток.

Проливните валежи създадоха опасни условия за шофиране, което накара няколко града в щата Кънектикът да затворят пътищата си.

„Много пътища в града са наводнени заради проливните дъждове. Съветваме жителите да останат по домовете си, ако това е възможно“, заявиха от полицията в Кънектикът.

Междувременно над 700 полета бяха отменени на трите големи летища в близост до Ню Йорк, тъй като през вечерта на 18 август в района се появиха гръмотевични бури.

Според Федералната авиационна администрация на САЩ летищата JFK, „Нюарк“ и „Ла Гуардия“ са прекъснали полетите си заради лошото време. Към 22:00 ч. спиранията все още бяха в сила.

Влаковете също бяха засегнати, като от  съобщиха, че „лошото време“ е наводнило релсите между гара Филаделфия и гара Пен в Ню Йорк.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Синоптик зарадва туристите с новина за морската вода
Дата: 12/09, 06:47

Строителството на първата турска атомна централа се забавя
Дата: 12/09, 06:00

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 12/09, 05:10

PINOMM – Софтуер за фактуриране
Дата: 12/09, 05:10

Английски и Немски език за деца и ученици от 5 години до 12-ти клас с Учебен център "Скоростно Учене" - Варна
Дата: 12/09, 05:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия