Масово правите голяма грешка с пълненето на бензин в жегата


Дата: 07/07, 14:06

Булфото

При горещо време не се препоръчва да пълните резервоара до горе: разширявайки се в затворено пространство, горивото може да изтече от пробката

Ненавременната смяна на спирачната течност може да доведе до сериозни последствия при горещо време, предупреждава Dariknews.bg.

Спирачната течност е хидроскопична: с течение на времето в нея се натрупва вода, която може да кипне при високи температури и да образува изпарения в спирачния тръбопровод, което може да доведе до намалена ефективност на спирачките и повреда.
 
Освен това при горещо време не се препоръчва да пълните резервоара до горе: разширявайки се в затворено пространство, горивото може да изтече от пробката. В този случай остава да се надяваме, че наблизо няма да има небрежно хвърлен фас или случайна искра, която да доведе до пожар.
 
От горещото време страда и акумулаторът, чийто капацитет намалява при екстремни температури. В същото време електрическата система на автомобила работи с повишено натоварване: вентилаторът често се включва, климатикът работи на пълен капацитет. В такава ситуация е важна работоспособността на електрическото окабеляване и наличието на надежден контакт във връзките.


В случай, че предпазители или светлини изгарят често, трябва да направите диагностика, тъй като проблемите в електрическото оборудване често водят до пожар.

Ако възникне пожар и трябва да използвате пожарогасител, не бързайте да отваряте капака на двигателя: обилният приток на въздух само ще влоши ситуацията. Необходимо е да повдигнете капака с 10-15 см, като най-добре ще е да сте с ръкавици и да гасите пожара с кратки пръскания с пожарогасителя.
 
Когато излизате в страни от пътя, трябва да сте сигурен, че суха трева и други запалими материали няма да влязат в контакт с горещи зони на автомобила, например ауспуха, тъй като това може да доведе до пожар.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бербатов обясни защо Англия загуби финала на Европейското
Дата: 15/07, 09:41

Във Варна превърнаха райски плаж в сметище
Дата: 15/07, 09:40

Рибар намери човешки останки на брега на Янтра
Дата: 15/07, 09:361 Коментар

Не е градушка, а така във Варна ползват спирките за пепелник
Дата: 15/07, 09:341 Коментар

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 15/07, 09:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия