Австрия направи фурор в драматичен мач с Нидерландия


Дата: 25/06, 21:10

Кадър Diema sport

Отборът на Австрия поднесе изненадата в Група D. Тимът оглави потока след края на първата фаза на UEFA EURO 2024. Австрия се наложи над Нидерландия с 3:2 на „Олимпиащадион“ в Берлин. Срещата беше белязана и от най-бързия автогол на европейски футболни финали, предава gong.bg.

В другия мач от групата Франция и Полша завършиха при 1:1.

Австрийците спечелиха потока с 6 точки, следвани от Франция и Нидерландия. И трите тима продължават за следващата фаза на надпреварата. Полша си отива у дома.

"Лалетата" започнаха в по-спокойно темпо срещата. Още в 7-ата минута Донил Мален отбеляза гол в собствената си мрежа. Александър Прас центрира към Марко Арнаутович в наказателното поле, но Мален, който засече топката в собствената си мрежа от непосредствена близост.

До края на първата част двата тима продължиха да се надиграват тактически, а Риналд Куман дори предприе смяна. Като замени Вермален с Шави Симонс.

Веднага след подновяването на играта след почивката именно Шави Симонс пробяга целия терен, пусна към Коди Гакпо вляво, а той с премерен удар покрай вратаря на Австрия изравни резултата. 

В 59-ата минута, обаче, с първата атака на тима за второто полувреме Романо Шмид успя да прати топката в мрежата след летящ плонж след чудесна асистенция на Флориан Грилич.

Нидерландия продължи с натиска. В 76-ата минута Мемфис Депай вкара топката в мрежата на Австрия, ВАР прегледа този момент от мача, дали играчът не си е помогнал с ръка в наказателното поле при овладяването, но в крайна сметка реферът се убеди сам, че ситуацията е "чиста" и потвърди гола за 2:2.

Тимът на Австрия не се предаде, а феновете продължиха да се наслаждават на страхотна игра и още голове. В 80-ата минута Кристоф Баумгартнер изведе Марсел Забицер в наказателното поле и той от малък ъгъл стреля покрай Барт Вербруген.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Буруджиева: Изборите напоследък са пълен кошмар
Дата: 28/06, 21:57

Българите не са склонни да бранят страната си с оръжие
Дата: 28/06, 21:43

Любо Дацов: След като няма политика за постигане на целите на България, няма как да приемем еврото
Дата: 28/06, 21:181 Коментар

Отчитат спад на издадените у нас книги
Дата: 28/06, 20:56

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 20:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия