Беззъба Франция направи равен с Полша и остана втора в групата


Дата: 25/06, 21:26

Снимка Pixabay

Франция и Полша завършиха наравно 1:1 в последния си мач от група D на Евро 2024. Двубоят бе белязан от две реализирани дузпи от двамата капитани Килиан Мбапе и Роберт Левандовски. Французите създадоха доста положения за гол, но качеството на завършващите удари бе под всякаква критика. Полша от своя страна донякъде се реваншира пред своите фенове за разочароващите изяви през първите два мача, пише gol.bg.

Първият удар към една от двете врати бе дело на Пьотр Жиелински, който стреля по земя, но не затрудни Майк Менян. Опасна контра на Франция в 19-та минута изведе Дембеле срещу Скорупски, но излезлият полски вратар парира удара. Малко по-късно Полша имаше чудесен шанс след центриране отляво, което намери Роберт Левандовски, но ударът с глава на нападателя мина на сантриметри от страничната греда. В края на полувремето французите опитаха да вдигнат темпото и отправиха опасни удари чрез Мбапе и Баркола, които обаче бяха спасени от вратаря Скорупски.

През първите минути на втората част "петлите" натиснаха и стигнаха до два удара на Мбапе, но първия път Скорупски спаси, а в следващия си опит нападателя бе неточен. Десет минути след подновяването на играта Осман Дембеле проби отдясно и бе съборен в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. От 11 метра Килиан Мбапе нямаше проблеми да даде аванс на Франция - 1:0.

Поляците опитаха да отвърнат на предизвикателството и в 72-та минута Левандовски опита късмета си от дистанция, но топката мина покрай вратата на Менян. Активната им игра продължи и в 75-та минута след преглед с ВАР бе отсъдена дузпа за Полша. Първото изпълнение на капитана Роберт Левандовски бе спасено от Менян, но съдията нареди ново изпълнение на дузпата, при което Левандовски не сбърка и изравни резултата.

До края на мача французите се опитаха да стигнат до победата, но смелата игра в защита на поляците не им позволи да се поздравят с успеха. Така те остават на второ място в крайното класиране с 5 точки. Полша е последна с една точка и напуска надпреварата.

 

Голмайстори:

1:0 56' Мбапе (д)

1:1 79' Левандовски (д)



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Българите не са склонни да бранят страната си с оръжие
Дата: 28/06, 21:43

Любо Дацов: След като няма политика за постигане на целите на България, няма как да приемем еврото
Дата: 28/06, 21:18

Отчитат спад на издадените у нас книги
Дата: 28/06, 20:56

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 20:50

Пъдев налетя на Сашо Кадиев и се случи немислимото
Дата: 28/06, 20:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия