Служебният кабинет ще обсъди проект на Закон за въвеждане на еврото


Дата: 25/06, 21:39

Снимка Pixabay

Служебното правителство ще проведе утре редовното си седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Дневният ред на заседанието предвижда кабинетът да обсъди и гласува проект на Закон за въвеждане на еврото. С него ще се регламентира процеса по въвеждането на единната европейска валута в България. След одобрението му от правителството законопроектът ще влезе за обсъждане в Народното събрание.

Решение за одобряване на Национална програма „Образование с наука“, както и одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2024 г. за изпълнение на дейности по Национална програма „България – образователни маршрути“ също са част от дневния ред на заседанието.

Правителството се очаква да одобри също допълнителни разходи по бюджета на Конституционния съд за 2024 г.

Служебният кабинет ще отправи предложение до президента за издаване на указ за награждаване на Кирил Топалов с орден „Стара планина“ първа степен.

Заседанието ще започне в 12:00 часа.

Пълният дневен ред на заседанието в сряда:

1. Доклад за утвърждаване на разходите за командировки в страната за първото тримесечие на 2024 г. на заместник министър-председателят, министрите, органите към Министерския съвет по чл. 19, ал. 4 от Закона за администрацията, заместник- министрите и областните управители.

Внася: министър-председателят

2. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Конституционния съд за 2024 г.

Внася: министър-председателят

3. Проект на Решение за закриване на консулство на Република България в Канада, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице, със седалище в гр. Монреал и с консулски окръг, обхващащ територията на провинция Квебек, и за освобождаване на Георги Паничерски, гражданин на Република България и на Канада, от функциите на почетно (нещатно) консулско длъжностно лице на Република България в Канада със седалище в гр. Монреал и с консулски окръг, обхващащ територията на провинция Квебек.

Внася: министър-председателят и министър на външните работи


4. Проект на Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на Указ за награждаване на Кирил Топалов с орден „Стара планина“ първа степен.

Внася: министърът на образованието и науката

5. Проект на Решение за изменение на Решение № 685 на Министерския съвет от 2023 г. за определяне състава на Акредитационния съвет към Националната агенция за оценяване и акредитация.

Внася: министърът на образованието и науката

6. Проект на Решение за одобряване на Национална програма „Образование с наука“.

Внася: министърът на образованието и науката

7. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2024 г. за изпълнение на дейности по Национална програма „България – образователни маршрути“.

Внася: министърът на образованието и науката

8. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2024 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност.

Внася: министърът на образованието и науката

9. Проект на Решение за одобряване проект на писмо-уверение от правителството на Република България до държавния секретар на Съединените американски щати.

Внася: министърът на отбраната

10. Проект на Решение за изменение на Решение № 449 на Министерския съвет от 2020 г. за одобряване на кандидатури за представители на Република България за членове и заместник-членове на Комитета на регионите на Европейския съюз за мандат 2020-2025 г.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството


11. Проект на Решение за изменение на Решение № 860 на Министерския съвет от 2020 г. за одобряване на актуализирана процедура за определяне на българската национална делегация в Конгреса на местните и регионалните власти на Съвета на Европа и утвърждаване на нейния състав за мандат 2021-2026 г. Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

12. Проект на Решение за обявяване на имот – публична държавна собственост, за имот – частна държавна собственост. Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

13. Проект на Решение за обявяване на имот – публична държавна собственост, за имот – частна държавна собственост, и за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имоти – частна държавна собственост, на община Пирдоп, Софийска област.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

14. Проект на Постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството на икономиката и индустрията за 2024 г. във връзка с увеличаване капитала на търговско дружество и проект на Решение за увеличаване на акционерното участие на държавата в капитала на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, гр. София, съответно увеличение на капитала на „Икономическа зона Доброславци“ ЕАД.

Внася: министърът на икономиката и индустрията

15. Проект на Решение за изменение и допълнение на Решение № 289 на Министерския съвет от 1995 г. за организиране и провеждане на Специализирана изложба на отбранителна техника „ХЕМУС…“, изменено с Решение № 3 на Министерския съвет от 2014 г.

Внася: министърът на иновациите и растежа

16. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2024 г. за изплащане на стипендии и на еднократно финансово подпомагане по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2024 г., приета с Постановление № 162 на Министерския съвет от 2024 г.

Внася: министърът на културата

17. Проект на Постановление за допълнение на Постановление № 88 на Министерския съвет от 2023 г. за утвърждаване на единни разходни стандарти за финансиране на държавните културни институти, осъществяващи дейности в областта на сценичните изкуства.

Внася: министърът на културата

18. Проект на Постановление за възстановяване на средства по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2024 г. и проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2024 г.

Внася: министърът на младежта и спорта

19. Доклад за одобряване на позицията и за даване на съгласие Република България да участва по Дело С-199/24, Garrapatica пред Съда на Европейския съюз, образувано по преюдициално запитване на юрисдикция в Швеция.

Внася: министърът на правосъдието

20. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по правосъдие и вътрешни работи, част „Правосъдие“, проведено на 14 юни 2024 г. в Люксембург.

Внася: министърът на правосъдието

21. Доклад за одобряване на условията по проект на Договор за застраховка „Обща гражданска отговорност“, покриваща отговорността за ядрена вреда на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД.

Внася: министърът на правосъдието

22. Проект на Решение за одобряване позицията и състава на българската делегация за участие в Шестото заседание на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, което ще се проведе на 1 юли 2024 г. в гр. Баку, Република Азербайджан.

Внася: министърът на енергетиката

23. Доклад за одобряване на резултатите от участието на българската делегация в заседанието на Съвета на Европейския съюз „Транспорт, телекомуникации и енергетика“, част „Енергетика“, проведено на 30 май 2024 г. в Брюксел.

Внася: министърът на енергетиката

24. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за въвеждане на еврото в Република България.

Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите

25. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за кредитните институции.

Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите

26. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за допълнение на Закона за кредитните институции.

Внася: министърът на вътрешните работи

27. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи.

Внася: министърът на вътрешните работи

28. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112.

Внася: министърът на вътрешните работи

29. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата.

Внася: министърът на вътрешните работи

30. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България.

Внася: министърът на вътрешните работи

31. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Търговския закон.

Внася: министърът на правосъдието



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Буруджиева: Изборите напоследък са пълен кошмар
Дата: 28/06, 21:57

Българите не са склонни да бранят страната си с оръжие
Дата: 28/06, 21:43

Любо Дацов: След като няма политика за постигане на целите на България, няма как да приемем еврото
Дата: 28/06, 21:181 Коментар

Отчитат спад на издадените у нас книги
Дата: 28/06, 20:56

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 20:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия