Барманка от Разград е получила над 30 хиляди лева от схемата в театъра в града


Дата: 01/10, 22:10

снимка: Булфото

Барманка от Разград е била една от фиктивно назначените в театъра, чийто шеф е диригентът Левон Манукян. Тя е участвала в схемата и е получила възнаграждение в размер на 30 700 лв. само в рамките на три дни. Когато това е установено, прокуратурата я е разпитала.

Жената си признала за участието в схемата и върнала 30 000 лв. от получените пари, като изхарчила само 700 лв., съобщи заместник-окръжният прокурор и наблюдаващ прокурор по делото срещу замесените в схемата Галин Гавраилов, цитиран от "Марица".

Прокурорът каза, че Окръжният съд е оставил в ареста Петко Писков. Доказателствата сочат, че собственикът на счетоводното дружество, работил с театрите в Разград и Смолян, е бил основна част от изпипаната схема. Фирмата му е регистрирана в Смолян, като той имал досег с информацията за осъществяваните фиктивни договори.

При разпита самият Манукян обяснил, че Писков му е наложен от служител на министерството. Била осъществена среща между диригента, собственикът на дружеството и служител на министерството в хотел в София. Тепърва ще се установява дали това е така и какво евантуално е било обсъждано.

Наложените мерки за неотклонение на Атанас Георгиев и Петко Писков могат да бъдат обжалвани. В случай на постъпили жалби, мерките ще се гледат от апелативните магистрати на 8 октомври. Припомняме, че Манукян и Чилов, другите двама, които бяха задържани по случая, са освободени под парична гаранция, съответно от 50 000 лв. и 3000 лв.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Грози ни опасност. Не си играйте със здравето
Дата: 02/10, 01:20

Много голове във втория кръг на Шампионската лига
Дата: 02/10, 01:04

Нетаняху: Иран ще плати скъпо за ракетната атака
Дата: 02/10, 00:481 Коментар

2 октомври: Международeн ден на ненасилието
Дата: 02/10, 00:22

Българи в Израел: Няма да се връщаме в България
Дата: 02/10, 00:011 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия