Отмениха гол на Англия


Дата: 25/06, 22:39

кадър: БНТ

Англия и Словения играят при резултат 0:0 в Кьолн в последен мач на двата отбора от група “С” на Евро 2024. Тимът на Гарет Саутгейт вече е сигурен участник в елиминациите, но успех срещу словенците ще означава първо място в групата. Това ще се случи и при реми в мача на англичаните, съчетано с условието Дания да не победи Сърбия в другия двубой от групата. Словения пък все още чака първия си успех на европейски финали и ако успее да го постигне, това ще означава място на 1/8-финалите.

Както още вера предвидиха английските медии, Саутгейт е направил само една промяна в стартовия си състава в сравнение с първите два мача на "трите лъва" в Германия. Конър Галахър стартира за сметка на Трент Александър-Арнолд, който в първите два мача действаше в халфовата линия редом до Деклан Райс. Люк Шоу, който поднови вчера тренировки с отбора, но не е играл от февруари, е на пейката, предава Спортал.

Селекционерът на Словения Матияж Кек е заложил на същите 11, които започнаха и при равенството със Сърбия. Ян Облак, който пропусна една тренировка през седмица, започва обичайно на врата, а Бенямин Шешко, който имаше лек проблем, също стартира.

Първото спасяване в мача трябваше да направи Пикфорд, след като в петата минута Шешко засече с глава центриране от дълбочина.

Англия владееше много топката, но в играта на "трите лъва" нямаше динамика и острота. В 20-ата минута за първи път тимът на Саутгейт разигра добре в предни позиции. Райс намери Фоудън отдясно, след което асът на Манчестър Сити подаде бързо по земя, който отблизо засече, пращайки топката във вратата. Попадението обаче правилно бе отменено заради засада още при паса към Фоудън.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Българите не са склонни да бранят страната си с оръжие
Дата: 28/06, 21:43

Любо Дацов: След като няма политика за постигане на целите на България, няма как да приемем еврото
Дата: 28/06, 21:181 Коментар

Отчитат спад на издадените у нас книги
Дата: 28/06, 20:56

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 20:50

Пъдев налетя на Сашо Кадиев и се случи немислимото
Дата: 28/06, 20:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия