Народното събрание иска от Главчев обяснения относно уволнения и назначения в ДАНС


Дата: 25/06, 22:56

Снимка Булфото, архив

По предложение на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ се очаква да бъде изслушан и председателят на ДАНС Пламен Тончев относно постъпили жалби

Парламентът ще изслуша служебния министър-председател Димитър Главчев относно уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“. Това предвижда точка втора от проектопрограмата за работа на парламента, публикувана на интернет страницата на институцията. Искането за изслушване е внесено от Атанас Атанасов и група народни представители от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Точка първа от проектопрограмата за работа на Народното събрание предвижда гласуването на оставката на народния представител от ДПС Филиз Хюсменова, предават факти бг.

По предложение на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ се очаква да бъде изслушан и председателят на ДАНС Пламен Тончев относно постъпили жалби, подадени срещу членове на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница и срещу екипа на Фондация „Даная“, от „Търговска лига - глобален аптечен център“ АД във връзка с отложеното им инвестиционно намерение за създаване на многопрофилна болница „Мама и аз“.

В проекта за дневен ред за работа на депутатите по предложение на заместник-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид се очаква да бъде изслушан бригаден генерал Венелин Венев - директор на Служба „Военно разузнаване“ към Министерство на отбраната относно изнесена информация в медиите за вербуване на разузнавачи от Служба „Военно разузнаване“ в кафене „Ларгото“ в центъра на София, от съветника по национална сигурност на премиера Николай Денков – Веселин Марков, по поръчка и по инициатива на ген. Атанас Атанасов с предложение за кариерно повишаване на разузнавачите в службата срещу лична лоялност в полза на ген. Атанас Атанасов.

Очаква се като точка първа в четвъртък депутатите да изслушат служебния заместник министър-председател и служебен министър на финансите Людмила Петкова относно изпълнението на приходната и разходната част, съгласно Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., в това число изпълнението на приходите и разходите по оперативните програми на Европейския съюз, както и напредъкът по преговорния процес за приемането на България в Еврозоната.

По предложение на Стоян Таслаков от „Възраждане“ като точка първа от проекта на програма за петък е предвидено изслушване на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов относно всички факти и обстоятелства свързани с преговорите по продажбата на оборудването предназначено за проекта АЕЦ „Белене“.

В проекта на дневен ред с искане, внесено от народни представители от ГЕРБ-СДС, се очаква да бъде изслушан служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ относно напредъка на строителството на скоростния път Видин – Ботевград. Очаква се служебният министър Коритарова да бъде изслушана и относно напредъка по изпълнението на Инвестиционната програма за общински проекти, включена в приложение към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Българите не са склонни да бранят страната си с оръжие
Дата: 28/06, 21:43

Любо Дацов: След като няма политика за постигане на целите на България, няма как да приемем еврото
Дата: 28/06, 21:181 Коментар

Отчитат спад на издадените у нас книги
Дата: 28/06, 20:56

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 20:50

Пъдев налетя на Сашо Кадиев и се случи немислимото
Дата: 28/06, 20:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия