Англия не успя да победи Словения


Дата: 26/06, 00:00

кадър: БНТ

Отборът на Англия не успя да победи Словения в последния си мач от груповата фаза на UEFA EURO 2024. Мачът в Кьолн завърши при резултат 0:0, но точката осигури първата позиция на „трите лъва” и място на осминафиналите в надпреварата в Германия.

Футболистите на Гарет Саутгейт доминираха през целия мач срещу своя противник, но така и не успяха да се възползват от малкото си възможности пред словенската врата, предава Гонг. 

В другия мач от група С тимовете на Дания и Сърбия също завършиха при нулево равенство, което означава, че на втора позиция в крайното класиране завършва тима на Словения, а трети остава „червеният динамит”.

Първото полувреме на стадион „Рейн Енерги” в Кьолн премина изцяло под диктовката на символичните домакини от Англия, които обаче така и не успяха да намерят верния път към гола.

Първата интересна ситуация в мача дойде още в 5-ата минута и бе пред вратата на „трите лъва”. Бенямин Шешко имаше възможност да стреля с глава след центриране отдясно, но ударът му не се получи и топката не затрудни особено Джордан Пикфорд, който улови.

Постепенно футболистите на селекционера Гарет Саутгейт взеха инициативата в мача, докато словенският тим се прибра в собствената си половина, предпочитайки да действа на контраатака.

Играчите на Англия трудно намираха свободни пространства пред наказателното поле на своя противник, а Ян Облак нямаше почти никаква работа.

В 20-ата минута „трите лъва” стигнаха до попадение, но то бе правилно отменено заради засада. Англичаните разиграха много бързо отляво, при което Фил Фоудън бе изведен. Той напредна и центрира успоредно на голлинията, намирайки на далечната греда Букайо Сака, който необезпокояван от никого, реализира. Голът не бе зачетен заради засада още при подаването към Фоудън, който асистира на звездата на Арсенал.

Фоудън определено бе най-активният играч на Англия през първата част. Самият той имаше възможност да обстрелва вратата на Ян Облак от фал, но изстрелът му от 29 метра не затрудни особено стража на словенците.

В заключителните минути на първата част Киърън Трипиър центрира много остро в пеналта, където Конър Галъхър и Хари Кейн се разминаха с топката и оставиха интригата за втората част.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Буруджиева: Изборите напоследък са пълен кошмар
Дата: 28/06, 21:57

Българите не са склонни да бранят страната си с оръжие
Дата: 28/06, 21:43

Любо Дацов: След като няма политика за постигане на целите на България, няма как да приемем еврото
Дата: 28/06, 21:181 Коментар

Отчитат спад на издадените у нас книги
Дата: 28/06, 20:56

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 20:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия