Светослав Иванов разкри как конфликтът в Близкия изток може да се задълбочи


Дата: 30/09, 18:13

Редактор: Недко Петров

Стопкадри бТВ

Авторитетен журналист се открои с перфектен коментар за войната в Близкия изток и убийствата на лидерите на „Хизбула“ и „Хамас“.

Всичко започна далеч преди седми октомври, и сега Израел използва тази възможност, за да доведе своите стратегически цели в действие и да се опита да извлече максимум от ситуацията, започна в „Лице в лице“ Светослав Иванов.

Всичко започна през 2020 година с убийството на генерал Касем Солеймани, човека, който всъщност в Иран дърпаше конците. Ако Хасан Насрала беше на върха, генерал Солеймани беше над него, допълни той.

Аз си спомням, когато пътувах в региона преди 10-15 години, този човек имаше една единствена снимка и беше събитие, когато Би Би Си разпространи негова снимка през 2013 година от иракския фронт, каза още Иванов. 

Според него ливанците имат потенциал и са прекрасни хора, които са много свободолюбиви, и в тях има някакъв демократичен устрем, който обаче винаги се сблъсква с изключително корумпиран политически ред.

Тази корупция е заложена в самото създаване на държавата. Самият термин близък Изток не може да отговори на въпроса близо до какво ена изток и откъде всъщност и кое е Близкия изток. За нас е близо на запад, коментира по бТВ Иванов.

Оптимистична теория за Близкия изток няма. Ливан е с 200 процента инфлация за миналата година и наполовина брутен вътрешен продукт, сравнено само с преди четири години. Аз лично не съм оптимист за това, което се случва и това, което ще се случи. Относно това дали ще има по-голямо разгаряне на конфликта, въпреки миротворческите усилия на света, това е свързано с потенциална реакция на Иран, а аз не мисля, че Иран ще реагира, завърши Светослав Иванов.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Най-малко 105 души са загинали при преминаването на урагана "Хелън" в САЩ
Дата: 30/09, 20:30

През 1948 година три села се сляха в един град с партизанско име и днес цените на нощувките се мерят с Дубай
Дата: 30/09, 20:25

Главчев: Обсъждаме всякакви варианти за евакуация, събират се хора за втори полет от Ливан
Дата: 30/09, 20:20

Предлагат въвеждането на данък "захар" върху храни и напитки
Дата: 30/09, 20:12

“Островът“ по бТВ си има нов господар
Дата: 30/09, 20:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия