Пожарът край Стрелча е овладян


Дата: 17/07, 21:00

Снимка Булфото, архив

Последната информация, свързана с големият горски пожар на територията на Община Стрелча е следната: "Пожарът е овладян и локализиран в един периметър, като няма разрастване. Още от сутринта е овладян и обграден отвсякъде", информира Мирослав Стоянов, говорител за ОДМВР – Пазарджик за "Фокус".

Към момента се извършва гасене на различни локални огнища в зоните на самия пожар.

"Част от доброволците са освободени от мястото. В момента на мястото са другата част от доброволците и пожарникарите, които остават на дежурство там. С помощта и на водоноски се пренася вода“, добави Стоянов.

Ситуацията в Стрелча е обнадеждаваща, като и тази нощ и през утрешния ден ще останат дежурни екипи на пожарната и горското стопанство.

"Екипите, които са на място имат за задача да обхождат периметъра на пожара, да установяват наличието на отделни локални огнища и да ги погасяват, за да няма опасност от ново разрастване. Надявам се, пожарът да бъде напълно потушен", сподели Мирослав Стоянов.

Стоянов допълни, че няма опасност за населените места, нито за имущество на гражданите. "Това стана благодарение на всички участващи в гасенето,както представители на държавни общински институции, така и на граждани доброволци“.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хванаха български ТИР с фалшиви парфюми на пристанище в Гърция
Дата: 29/08, 01:12

В Париж откриха Параолимпийските игри
Дата: 29/08, 00:56

До 31 градуса в четвъртък
Дата: 29/08, 00:31

29 август 1958 г. – Ражда се Краля на попа
Дата: 29/08, 00:04

Оцелелият мъж след злополучния скок с парашут край Ихтиман: Доста време се въртяхме в кръг, разбихме се, изпитах голяма болка
Дата: 28/08, 23:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия