Започва кандидатстването за общежития в ИУ - Варна


Дата: 03/07, 09:07

Снимка: ИУ-Варна

Настанителната кампания за учащите се в Икономически университет – Варна за учебната 2024/2025 година започва от 10 юли 2024 г., съобщи focus-news.

Подаване на заявление - декларация за настаняване в общежитие и класиране на кандидатите.

Всеки студент в редовна форма на обучение – държавен прием, или приет по реда на ПМС 103 и ПМС 228 (след първи курс), желаещ да ползва общежитие през уч. 2024/2025 година, трябва да подаде заявление – декларация в периода 10.07.2024 г. – 22.07.2024 г. Право да кандидатстват имат новозаписали се студенти и студентите от по-горни курсове, които са положили всички изпити по учебен план към момента на кандидатстване. Документи се депозират на първия етаж при инспектор "Стипендии и общежития" или онлайн през Web-базираната система.

Настаняването на студенти в студентските общежития се извършва въз основа на класиране. Класирането се извършва по низходящ ред на успеха от предходната година (за студенти първа година на обучение – бала за приемане).

Студентите могат да участват в класиране само, ако са положили успешно всички изпити по учебен план.

Чуждестранните студенти втори и по-горен курс, които учат в Република България на основание на актове на МС (ПМС 103 и ПМС 228), кандидатстват на общо основание.

Без класиране в студентските общежития на ИУ - Варна се настаняват:

1. семейства с ненавършило пълнолетие дете, ако единият съпруг е в редовна форма на обучение през текущата учебна година, заплаща такса по чл. 95, ал. 2 ЗВО или е освободен от такси по чл. 95, ал. 6 и 10 от ЗВО. Представят се следните документи - удостоверение за сключен граждански брак, удостоверение за раждане на детето.

2. български студенти, които заплащат такси по чл. 95, ал. 2 от ЗВО или са освободени от такси по чл. 95, ал. 6 и 10 от ЗВО и са:

а) несемейни, разведени или овдовели студенти, които сами се грижат за отглеждането и възпитанието на детето си, ненавършило пълнолетие. Представят се следните документи - решение за развод, смъртен акт за починалия съпруг, удостоверение за раждане на детето;

б) студенти с неизвестен или починал родител. Представят се следните документи - удостоверение за раждане на студента, смъртен акт за починалия родител;

в) несемейни студенти – членове на многодетни семейства, ако братята или сестрите са докторанти, специализанти, студенти или ученици. Представят се следните документи - удостоверение за раждане на децата в семейството под 7 години, служебна бележка или уверение за учащите;

г) студенти със 70 и над 70 на сто намалена работоспособност и военноинвалиди. Представят се следните документи - ТЕЛК - решение или заверена книжка на военноинвалид;

д) студенти, отглеждани до пълнолетието си в домове за деца, лишени от родителска грижа. Представят се следните документи - служебна бележка от дома за деца, лишени от родителска грижа, в който е отглеждан студента;

3. български граждани – редовни докторанти, ако се обучават на места, субсидирани от държавата;

4. чуждестранни студенти, докторанти и специализанти, които учат в Република България на основание на междуправителствени спогодби или актове на Министерския съвет – през първата година от обучението си.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 50 години се ожени култов участник в "Биг Брадър 2"
Дата: 05/07, 17:57

Исмаилов: В амбицията си да стане премиер Пеевски е с преброени дни в ДПС
Дата: 05/07, 17:53

Имат ли пръст Илън Мъск, Маги Халваджиян и Иво Сиромахов в най-новото Криндж шоу на България
Дата: 05/07, 17:50

Заради високи нива на манган: Забраняват пиенето на вода в четири села
Дата: 05/07, 17:49

Дишат ни прахта всички съседи: България в топ 20 по средно IQ
Дата: 05/07, 17:44

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия