Влагат над 3 млн. лева в основен ремонт на Конната база във Варна


Дата: 24/10, 12:58

Пиксабей

Кметът Благомир Коцев подписа проекта на Община Варна за над 3 млн. лв. за основен ремонт на Конната база във Виница. Точната стойност на предложението е 3 239 808 лв. с ДДС. То бе депозирано в Министерството на младежта и спорта в сряда под името „Реконструкция и основен ремонт на сгради, находящи се в Конна база Виница – Юг, гр. Варна“. Всички действия по модернизирането на базата трябва да са приключили до 30.06.2027 г. В момента там се отглеждат 36 коня, съобщиха от пресцентъра на общината.

При одобрение, Община Варна трябва да осигури до 1,6 млн. лв. съучастие, каквито са изискванията на Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти за 2024 г. към Министерството на младежта и спорта. Средствата са за изготвяне на технически проект, строително-монтажни дейности, авторски и строителен надзори.

Строителните работи ще засегнат две сгради, изградени през 1959 г., във видимо лошо състояние. Базата няма функциониращи вентилационна и система за събиране на отпадните води от баните и клетките за коне, както и тоалетни за посетители.

В рамките на основния ремонт са предвидени изграждане на нови сгради, както и помещения за съхранение на сено, достъпна среда за хора с увреждания, топлоизолация на стените и покрива, реновиране на връзките с инженерните инфраструктурни мрежи, подновяване на електро-, ВиК- и вентилационната инсталации, благоустройство, обезопасяване на терена около сградите, ново алейно осветление в базата, захранвано чрез автономен светлинен панел с фотоволтаик и др.

Конната база се намира североизточно от кв. „Виница” и е общинска собственост. На тревния и пясъчния манеж се провеждат тренировки на състезатели от три клуба и официални състезания, учебно-тренировъчна дейност. На базата тренират и 20 деца - състезатели. Същевременно там се реализират и програмите за спорт на хора с увреждания, както и на 70 деца от 9 до 13 год. в месеците от април до септември. За  хипотерапия базата ежедневно се посещава от деца с увреждания и проблеми с развитието - неврологични, психически, физически и др.

Чрез проекта Община Варна цели да подобри условията за конен спорт в категориите спорт за всички, училищен и студентски спорт, както и за възрастни и за високи постижения. Чрез проекта ще се подобри и състояние на материалната спортна база, съгласно международните стандарти за отглеждане на коне и спортове, свързани с коне, в т.ч. и ще се изпълнят стандартите за хипотерапия.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



БДЖ: Пратете ни най-красивите си снимки от влака
Дата: 24/10, 15:20

Почти никой в България не знае за запеканката с тиква и кайма: става лесно и бързо
Дата: 24/10, 15:19

Кола блъсна и уби обичана мечка гризли, малкото ѝ е в неизвестност
Дата: 24/10, 15:09

Голямо меле с автобус и коли в София
Дата: 24/10, 15:08

Софиянци за първи път видяха Tesla Cybertruck
Дата: 24/10, 15:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия