ПП: Няма шанс за проевропейско правителство, оставаме опозиция


Дата: 08/07, 18:47

Снимка Булфото, архив

В 50-ото Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция, се казва в позиция, приета на форума на "Продължаваме Промяната". Това съобщиха от пресцентъра на партията, припомняйки, че решенията от 7 юли на Националният съвет (НС) на “Продължаваме Промяната” и обсъдените резултати от последните парламентарни избори, предава Нова тв.

Членовете на НС одобриха Стратегията за развитие на политическа партия “Продължаваме Промяната” (ПП) за 2024 г. и 2025 г., представена от съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев. Беше одобрен и курс за консолидация и надграждане на коалицията с "Демократична България" (ДБ), информират от ПП.

Относно стратегията за развитие на ПП НС потвърди ясното позициониране на ПП като центристка партия, в чиято мисия и визия водещи са свободата и справедливостта, борбата с корупцията и постигане на европейския стандарт на живот за българските граждани. Членовете на НС потвърдиха необходимостта от по-добра и открита комуникация - повече ясни послания, свързани освен с геополитическото място на България в ЕС и с темите, които са най-важни за всекидневието на хората. Форумът се обяви за безкомпромисна борба срещу дезинформацията. Гласувано беше доверие на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев и им беше възложено да пристъпят към реализация на Стратегията за развитие на партията.

По темата консолидация в рамките на коалиция с ДБ НС на ПП обсъди възможностите за надграждане и укрепване на коалицията с партиите от ДБ. Форумът одобри курс за консолидация в рамките на коалиция с ДБ и даване на мандат на двамата съпредседатели и на акад. Денков да участват в преговори за надграждане на коалиционното споразумение с ДБ. Поставената цел е възвръщане на доверието на избирателите и разширяване на политическата подкрепа за коалицията.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Патриарх Даниил: Църквата има място във всяка човешка дейност
Дата: 20/07, 00:24

Нови правила за автомобилните гуми в Европейския съюз
Дата: 20/07, 00:04

В събота ще бъде предимно слънчево
Дата: 19/07, 23:51

Крумовград постигна минимален успех над Славия на старта на Първа лига
Дата: 19/07, 23:30

А1 си партнира с Vodafone, за да предостави „интернет като у дома“ в автомобила
Дата: 19/07, 23:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия