Президентът в Болярово: Сега е време за действия


Дата: 20/07, 16:17

снимка Булфото

Държавата в лицето на своите институции трябва да покаже, че може да бъде напълно организирана и в подкрепа на хората. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев, който посети една от тежко засегнатите от пожари общини – Болярово, предаде БНТ.

„Искам да благодаря на пожарникарите, военнослужещите, горските служители, стотиците доброволци и местната власт за това, че в тази сложна обстановка не са допуснали загуба на човешки живот“.

В момента е време за действия, има време за доклади и анализи, а крайната оценка ще я дадат хората, коментира президентът.

„Регионът на Болярово е типичен пример как като се мобилизира държавата с цялата си мощ и всички институции работят координирано, могат да се потушават бедствия, въпросът е времето, за което може да се постигне“.

Кметът на Болярово обясни, че ситуацията в общината е изключително тежка, както и че е имало пропуски в синхронизацията между институциите за справяне с кризата. Призова пожарите да не се политизират:

„Започнаха такива наченки в село Воден с доставяне на определени фургони за определени лица. Помолих доставчиците – нека когато решим генерално проблема с 20 фургона за временно настаняване, тогава да бъдат доставени и да бъдат монтирани. В момента има нужда от спешна помощ за хората, които трябва да бъдат настанени временно и които трябва да бъдат устроени“.

Обсъдено е откъде да се доставят фургони, като президентът е предложил те да дойдат от бежанските центрове в Любимец и Елхово, които в момента не са пълни.

„Те са оборудвани с фургони, които са абсолютно пригодени за първоначално настаняване. Очаквам това, което обсъдихме и предлагам на МВР, част от тези фургони да бъдат преотстъпени и доставени там, където има нужда“.

На дневен ред е справянето с природните бедствия – с политическите ще се справим на по-късен етап – така президентът коментира политическата обстановка в страната. Отказа да говори за третия мандат преди изчерпването на втория.

На призива за свикване на КСНС Радев отговори: „Искам да питам колко съвета още трябва да направим за Българската армия и да се чуят най-после становищата вътре? Аз винаги съм призовавал на първо място за грижа за хората в армията“.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



До 33 градуса в петък
Дата: 06/09, 04:00

Имате нужда от пълно изследване на кръв, полови и щитовидни хормони? Посетете лаборатория „ЛИНА”
Дата: 06/09, 03:30

На 6 септември рожден ден има Джина Стоева
Дата: 06/09, 03:00

Европейската авиационна агенция иска разследване на "Еърбъс" след запалване на двигател по време на полет
Дата: 06/09, 02:00

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 06/09, 02:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия