Бившият културен министър Кръстев за театралната афера: Това е малоумие!


Дата: 12/10, 12:59

кадър БНТ

Това е малоумие - така определи скандалните театрални афери в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ бившият министър на културата Кръстю Кръстев. Петното, което се хвърли върху тази система, която работи добре, е невъобразимо, добави той.

"Не мога да си представя кои са тези хора, които са си представили, че тази плиткоумна схема може да проработи, тя е хваната на момента. Въпросът е, че тя е хваната малко по-късно, отколкото трябва да бъде. къде са причините да не се забележи веднага, това ще го кажат компетентните органи. Вярвам в техния професионализъм и те ще кажат как е станало, по какъв начин. Става въпрос за тези назначавания на хора, които нямат нищо общо с театъра, в който са назначени и им били взети картите, за да могат хората да вземат парите", обясни Кръстев.

Непрекъснато в Министерството на културата се получават различни сигнали за нарушения, каза още той и допълни:

"И нашият екип реши, че всички сигнали трябва да бъдат проверени. Има си закон, има си правилник, има си ред, по който това се прави - звената, инспектората и вътрешния одит на Министерството на културата. Направиха проверки. В тези звена работят добри професионалисти, но проблемът е, че са малко. Проблемът е, че тези звена са малки, защото в Министерството на културата има 103 разпоредители."

Кръстю Кръстев призна, че тези сигнали са били дадени тогава на прокуратурата и на АДФИ.

След като вчера настоящият служебен министър на културата Найден Тодоров съобщи пред БНТ, че двама души от Министерството на културата са замесени пряко в схемата, Кръстев коментира, че в този случай това е престъпление:

"Това е безумно или престъпна безотговорност. Но повярвайте ми, аз съм работил в този институт, в това министерство, да се хвърлят пък само петна върху него, аз не съм съгласен, защото знам какви хора работят там. Да, немарливост има. Сигурно е имало. Небрежност... Допускам и аз кои са тези хора… Но това трябва да разберат хората, които сега го разследват. Ние просто може да интерпретираме. От там започват да се наслагват всичките тези петна, кал, които се хвърлят върху цялата система. Да, има непрекъснато във всяка система административни нарушения. Тогава хората, някои съзнателно, други несъзнателно нарушават закона."

Министерството на културата е призвано да направи всичко онова, което да попречи да се случат всичките тези неща, допълни още Кръстю Кръстев.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Шофьорът от катастрофата с убитата жена в София остава в ареста
Дата: 12/10, 15:171 Коментар

Хърсев: Заплатите ще продължат да растат заради инфлацията
Дата: 12/10, 15:081 Коментар

Камала Харис прави здравсловното си състояние публично
Дата: 12/10, 14:59

Политолози смятат, че кризата в партиите в България едва сега започна
Дата: 12/10, 14:461 Коментар

Националната кампания на А1 IONLINE учи подрастващите на безопасно поведение в дигитална среда
Дата: 12/10, 14:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия