Реджеп Ердоган призова за използване на сила срещу Израел, ако не спре атаките в Ливан и Газа


Дата: 30/09, 23:24

Снимка Булфото

 

Да се използва сила срещу Израел, ако не спре нападенията си в Ливан и в Ивицата Газа. За това призова президентът на Турция Реджеп Ердоган. След заседание с правителството в Анкара той обясни, че решението трябва да бъде взето от Съвета за сигурност на ООН. В случай, че бъде наложено вето, може да се намеси и Общото събрание, съгласно приета на 3 ноември 1950 година негова резолюция, според която то може да отправи призив към страните членки на световната организация да предприемат колективни действия за изпълнение на задължението ѝ да поддържа международния мир и сигурност, информира България он ер.

"Ако Съветът за сигурност на ООН не прояви необходимата воля, трябва спешно да се задейства правомощието на Общото събрание да препоръча употреба на сила, съгласно резолюцията от 1950 година "Единство за мир", каза турският президент.

Ердоган отправи призив от името на Турция към международната общност и мюсюлманския свят да се мобилизират в името на постигането на мир.

Разширява се хуманитарната криза

Той каза също, че Турция е доставила 30 тона хуманитарна помощ на Ливан в сряда и ще продължи да го прави, докато условията на сигурност позволяват това.

"Днес да се застъпваш за Палестина, за Ливан, означава да се застъпваш за хуманността, мира и културата на съвместно съществуване на различни вярвания", добави Ердоган.

Той призова мюсюлманските страни да предприемат икономически, дипломатически и политически стъпки срещу Израел, за да го принудят да приеме прекратяване на огъня. Ердоган очаква израелските атаки да  бъдат насочени и към тях, ако Израел не бъде спрян скоро.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лъв уби гледач в нигерийски зоопарк
Дата: 01/10, 01:11

Измамна еуфория: Райският газ създава опасна илюзия за бягство от проблемите
Дата: 01/10, 00:59

13-метрова гола статуя на Доналд Тръмп виси край Лас Вегас
Дата: 01/10, 00:44

Психолог: Учениците успяват да си набавят забранени вещества дори през телефона
Дата: 01/10, 00:33

69-годишен германец е единственият "кален пощальон" в света
Дата: 01/10, 00:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия