Тръмп уверено води пред Байдън


Дата: 04/07, 07:47

Кадър: Nova

Преднината на Доналд Тръмп в президентската надпревара през 2024 г. се увеличи. Това показват резултатите от ново проучване на общественото мнение, изготвено от The New York Times и Siena College, съобщава news.bg.

Допитването бе проведено след считаното за неуспешно представяне на президента Байдън в дебата миналата седмица. Опасенията, че той е твърде стар, за да управлява ефективно, нараснаха до нови висоти сред демократите и независимите избиратели.

Сега Тръмп води пред Байдън с 49% на 43% сред вероятните гласоподаватели в национален мащаб. Това е най-голямата преднина, която Тръмп е регистрирал в проучване на Times/Siena от 2015 г. насам. Той води с още повече сред регистрираните избиратели, 49% срещу 41%.

Съмненията относно възрастта и проницателността на Байдън са широко разпространени и нарастват. Мнозинството от всяка демографска, географска и идеологическа група в анкетата - включително чернокожите избиратели и тези, които казаха, че все още ще гласуват за него - смятат, че Байдън, на 81, е твърде стар, за да бъде ефективен.

Като цяло 74 процента от избирателите го смятат за твърде стар за поста. Притесненията относно възрастта на Байдън скочиха с осем процентни пункта сред демократите през седмицата след дебата до 59 процента. Делът на независимите гласоподаватели, които мислят така, нарасна до 79%, което почти съвпада с мнението на републиканците за президента.

Припомняме, че Белият дом в сряда отхвърли като "абсолютно невярно" съобщение на New York Times, че президентът на САЩ Джо Байдън обмисля дали да продължи кандидатурата си за преизбиране през ноември.

Вицепрезидентът Камала Харис е най-добрата алтернатива да замени президента на САЩ Джо Байдън, ако той реши да не продължи кампанията си за преизбиране, казаха седем високопоставени източника от кампанията на Байдън, Белия дом и Националния комитет на Демократическата партия с познаване на актуални дискусии по темата.

Обърканото, понякога несвързано и широко критикувано представяне на Байдън в първия дебат предизвика вълна от паника в Демократическата партия заради опасенията, че той може да не е достатъчно годен, за да изкара втори мандат, и предизвика призиви на топ помощници да подадат оставка.

Някои влиятелни демократи предложиха алтернативи на Байдън освен Харис, включително популярни членове на кабинета и губернатори от Демократическата партия като Гавин Нюсъм от Калифорния, Гретчен Уитмър от Мичиган и Джош Шапиро от Пенсилвания. Но опитът да се избегне номинация на Харис е самозалъгване и би било почти невъзможно, казаха източници на "Ройтерс", които не пожелаха да бъдат назовани.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Биков: Фантазия е, че ГЕРБ и ДПС са едно
Дата: 06/07, 21:132 Коментара

Иво Инджев: Орбан иска Киев едностранно да спре огъня и да капитулира пред Русия
Дата: 06/07, 20:536 Коментара

Новият патриарх зове към обединение
Дата: 06/07, 20:37

Всички родители на ученици от тези класове получават по 300 лева помощ
Дата: 06/07, 20:16

Всички абонати на А1, Виваком и Йетел са предупредени за сметките в чужбина
Дата: 06/07, 20:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия