Обявиха победителите в "Кмет на годината", Варна не е сред тях


Дата: 17/10, 13:23

Кметовете на Пещера Йордан Младенов, на Самоков Ангел Джоргов и на Враца Калин Каменов спечелиха наградата "Кмет на годината".

Конкурсът се организира за 12-а поредна година от Kmeta.bg, а победителите се избират чрез онлайн гласуване. Категориите в конкурса са осем: "Кмет на годината", "Кмет на гражданите", "Градска среда", "Смарт сити", "Туризъм и култура", "Спорт и младежки инициативи", "Социална политика", "Образование".

Във всяка категория на конкурса има по трима победители - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. За малка община се счита такава с население до 20 000 жители, за средна община - от 20 000 до 50 000, за голяма - с население над 50 000 жители, сочи информация на сайта на организаторите.

Типовете общини са определени според официалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за броя на населението към 31.12.2022 г., съобщават още организаторите. Всеки гражданин можеше да гласува за своя фаворит само в една от шестте специализирани категории, както и да даде подкрепата си за него в една от двете основни категории – "Кмет на годината" или "Кмет на гражданите".

Когато кметовете и местната власт успяват, успяват всички българи, каза на церемонията вицепрезидентът Илияна Йотова. Кметовете и местната власт са най-близки до гражданите и когато нещата не вървят, виновен е кметът. Когато има успехи и стандартът се вдига, сякаш хората не го оценяват. Най-важна е оценката на хората. Факт е, че тази година има няколко десетки хиляди българи, които са гласували за кмет на годината, коментира Йотова. По думите ѝ това означава, че хората се интересуват как работи кметът.

Вицепрезидентът отбеляза и усилията, които кметовете полагат за културата в страната.

Конкурсът вече традиционно дава възможност гражданите да оценят и изберат своите местни управници, каза по време на церемонията служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Именно заради това наградата, която кметовете получават, е ценна за тях, заяви Коритарова и пожела на кметовете повече успехи и по-добри проекти.

Списък на победителите в категориите в конкурса "Кмет на годината” 2024:


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В "Многополюсния свят": Министерство на морала на талибаните забрани на медиите да показват хора и животни
Дата: 17/10, 15:30

Енергийният холдинг преведе 16 млн. лева за заплати на държавните миньори
Дата: 17/10, 15:241 Коментар

Откриха древно мистично съоръжение в скалите край българско село
Дата: 17/10, 15:20

Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов във Варна на 21 и 22 октомври! Включете се в двудневен маратон на музиката в киното във Фестивалния!
Дата: 17/10, 15:18

Възрастна жена с деменция бе открита на АМ "Струма", върната е на близките й
Дата: 17/10, 15:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия