Смут във Варна заради кметска заповед за новите тротоари


Дата: 27/06, 15:57

снимка Петел.бг

Неудобства и парадокс се оказа издадена кметска заповед, касаеща чисто новите тротоари във Варна.  На сесия на местния парламент Давид Киркоров от "Алтернатива за гражданите" повдигна въпроса за това как без да се наруши кметската заръка гражданите можат да се присъединят към електроразпределителната мрежа.

Патовата ситуация произтича от издадена на 20.12.2023г. заповед с № 4454, с която кметът утвърждава нови инструкции за издаване на заповеди за прокопаване по чл. 193 от ЗУТ. В тази заповед се  забранява прокопаването на настилки в гаранция, въпреки че в повечето случаи няма технически алтернативи за това. Съответно, нов клиент на ЕРП, който живее на ремонтирана улица, няма възможност да бъде присъединен по никакъв начин.

Създалият се от решението хаос провокира Дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване” на 16.05.2024 да издаде предписание, как трябва да се процедира при прокопаване на гаранционни настилки и кой носи отговорност за настилката след това.

Сами по себе си двата документа са в противоречие един с друг, поради което някои районни кметства избират да следват кметската заповед от декември месец, защото тя е с превес. 

Въпросът на Киркоров, на който се очаква писмен отговор в предвидения от закона срок е: “При изграждане на нови пътни и тротоарни настилки и инфраструктурата към тях, община Варна залага ли като възложител изграждането на паралелни резервни тръбни трасета, така че да може разпределителното дружество да ползва тази инфраструктура занапред, без да е необходимо да разкопава гаранционни трасета?” Съветникът подчертава също, че това ще носи и допълнителни приходи на община Варна, пишат от пресцентъра на Алтернатива на гражданите Варна. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



1 загинал и 32 ранени в тежки катастрофи за изминалия ден у нас
Дата: 30/06, 11:31

Шеф на Олимпиакос: "Везенков е играч на Торонто Раптърс"
Дата: 30/06, 11:24

Камен Донев е оправдан по делото за обида
Дата: 30/06, 11:14

Спартак се размина с португалец
Дата: 30/06, 11:10

Балотаж между Врачанския митрополит Григорий и Видинския митрополит Даниил
Дата: 30/06, 11:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия