Голям удар направи най-богатият българин


Дата: 21/10, 15:03

Кадър Ютуб

Американската платформа за борсова търговия "Робинхуд", съоснована от българина Владимир Тенев, стартира маржин търговия във Великобритания, съобщават от компанията, цитирана от Си Ен Би Си (CNBC). По този начин потребителите на платформата на британския пазар ще имат възможността да инвестират в по-големи експозиции и да ползват по-малко наличен капитал чрез заемни средства, предаде БТА.

От "Робинхуд" посочват, че това ще позволи на потребителите във Великобритания да ползват наличните си активи като обезпечение, за да купуват допълнителни ценни книжа.

Стартирането на маржин търговията идва след неотдавнашното одобрение на продукта от страна на британския финансов регулатор.

Маржин търговията е рядка практика на британския пазар, тъй като местните регулатори смятат, че този инструмент е по-скоро противоречив, тъй като носи висок риск за потребителите, пише Си Ен Би Си.

Някои платформи в страната ограничават маржин търговията, позволявайки достъп до инструмента само на лица или бизнеси с висока наличност на капитал.

Предложението за маржин търговия на "Робинхуд" върви с лихвени нива, вариращи от 6,25 процента за заеми до границата от 50 000 долара до 5,2 процента за маржин заеми от 50 млн. долара и нагоре.

Българинът Владимир, известен като Влад, Тенев е съосновател на платформата, като нетното му състояние към момента възлиза на 1,7 млрд. долара, по данни на "Форбс".


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хит от 90-те години на 20. век припомниха в „Игри на волята“
Дата: 21/10, 21:38

Д-р Влатко Глигоров: Детската болница трябва да има статут като ВМА и МВР болница
Дата: 21/10, 21:36

Тотална доминация на сервитьор в „Островът“
Дата: 21/10, 21:25

В Турция обвиниха 47 души във връзка със случай с починали бебета
Дата: 21/10, 21:24

Гастроентерологът: Държим решението за здрав корем
Дата: 21/10, 21:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия