Ивелин Михайлов: Полк. Марков каза, че ще ми реши проблемите, ако спра да се занимавам с политика


Дата: 02/07, 08:12

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Вчера в обедните часове Ивелин Михайлов от "Величие" обяви, че подкрепя създаването на кабинета на Росен Желязков. После се оказа, че профилът му във фейсбук е хакнат и това с подкрепата е лъжа. По-късно през деня той съобщи, че част от депутатите на партията може все пак да подкрепят ГЕРБ. Разцепва ли се партията? 

Аз никога не съм имал индивидуален контрол върху депутатите, тъй като ние сме идеологическа партия, обединени сме около една идея - да пооправим нещата в България, така че тя да е едно спокойно място за работа и живот. Това, което се случи обаче още първия ден от новия парламент - Николай Марков закъсня за парламента, като таза причините за това, след това наблюдавахме една промяна в неговото поведение. А когато той е ръководител на парламентарната група, нормално е хората да слушат него в самата група и да носи отговорност за решенията, които се вземат там.

Това коментира Ивелин Михайлов пред Нова тв.

Имах среща с Николай Марков и депутатът от групата Дарин Георгиев, които ми казаха, че са склонни да подкрепят програмно правителство. На мен това ми показа, че вече има отстъпление от идеите. Самият Марков обеща, че за три дни ще прекрати възможността България да участва във война. Обеща АЕЦ Белене да се изгради. А това не става с програмно правителстов, което за едно нещо се гласува "за", за друго "против", коментира той.

 Т.е. те ще подкрепят третия мандат за програмно правителство. Аз имам запис на един разговор, който ще го изчистя и ще ви го изпратя. Имам запис, защото срещу мен имаше заплахи, че ако не се прехвърли ръководството на партията при полковника, ще бъда унищожен. После тези заплахи ги имаше и към други членове на партията, като се мъчат да ги принудят да направят нещо, защото в противен случай аз ще бъда унищожен. Аз му казах на Марков, че не съм го молил за защита. Когато сме обещавали нещо на хората, не сме казвали, че ние имаме някакво значение, а сме обещали, че ще защитим идеите, коментира той.

И аз се чудя точно кой ще ме унищожи. Заплахите са, че няма да мога да си намеря място в нито една точка на света. Дори му казах на Марков, че ако трябва да ми свърши живота, аз вече съм на почти 47 години, нека геройски зда загина и той каза, че няма да е геройски. Ти ще бъдеш смазан, ще ти бъде отнето достойнството и тогава ще бъдеш унищожен. Има заплахи и към Виктория Василева, че трябва да направят Марков председател на партията, иначе ще бъдат унищожени. Ние сме обещали на хората едно нещо и ние ще си го изпълним. Това, че Марков и някои други хора са решили да направят нещо друго, да си променят позицията, това е нещо различно, коментира той.

Но ще ви кажа една новина от групата - те са заявили, че няма да подкрепят нито първо, нито второ, нито трето правителство. След скандала, който започна вчера, са разбрали, че няма изход. Според мен цялата идея на хората, с които те работят, е да се унищожи възхода на пратия "Величие". Ние събрахме доказателства, които трябваще да бъдат разпространени, но сега част от депутатите отказват да го направят, коментира той.

Поведението на Марков в пленарна зала е непривично. Той има ясна, бърза мисъл, говори добре, умее да си подбира думите, а ние видяхме как при изказване в Пленарна зала той щеше едва ли не да се разплаче. Той хълцаше. Той беше много разстроен, припомни той.

Полковника ми каза, че с едно щракване с пръсти може да ми реши и финансовите, и политическите проблеми. Аз му отвърнах, че той до вчера не е имал пари за едно кафе, а сега ще ми помага. Той е човек без финансови възможности. Целта на предложението му беше да спра да се занимавам с политика и оставя партията на него, защото аз твърдо държа ние да спазим обещанията си пред избирателите, коментира Михайлов. 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Чисто ли е морето във Варна? Ето какво показват пробите на РЗИ
Дата: 04/07, 09:001 Коментар

Гръцката "Прото Тема": В Северна Македония говорят на български диалект, сърбите са измислили името "македонци" за местните българи
Дата: 04/07, 08:56

Благотворителен концерт помага на деца от Варна
Дата: 04/07, 08:53

Ники Василковски: Вижте каква коалиция, каква сглобка са направили гръмотевичните облаци
Дата: 04/07, 08:491 Коментар

Ураганът "Берил" връхлетя Ямайка с наводнения, жертвите му достигнаха до осем души
Дата: 04/07, 08:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия