Родители на загинали деца написаха писмо до съпругата на Благовест Георгиев


Дата: 28/06, 11:24

Кадър БТВ, архив

Сдружение "Ангели на пътя“, което обединява родители и близки на убити при катастрофи деца, написа писмо до жената на общинския съветник Благовест Георгиев, който причини катастрофа на пътя и избяга. Случаят е от април месец тази година.

Хората от сдружението призовават жената на Георгиев да го посъветва да напусне поста си. Оставката му беше поискана от колегите му, които го изключиха от всички комисии с негово участие, в това число и по пътна безопасност. 

"Бъдете благодарна на съдбата, че не сте част от нашето сдружение и че съпруга Ви не направи някое поредно семейство част от него. И имайте доблестта, като "баща, съпруг, син, българин“ да го посъветвате да си тръгне“, призоваха от сдружението, съобщават от bTV. 

Вчера Георгиев заяви, че не вижда защо да подава оставка и беше категоричен, че не е шофирал под въздействието на алкохол.

"На 5 април участвах в пътно-транспортно произшествие и държа още веднъж да се извиня, както вече направих и с всички пряко замесени. Дълбоко съжалявам за всички неудобства, които може да съм причинил, и с пълното съзнание, че човек в крайна сметка притежава само доброто си име, споделям своята позиция и поуки“.

"Бях заклеймен в съда на общественото мнение, базирано на невярна информация, спекулации и преувеличения. Да видя как 20 минути след случилото се, докато още бях в шок, една тежка ситуация беше превърната в медийна сензация. Да бъда изключен от партията, която представлявах, в рамките на 12 часа, без дори да бъда потърсен, за да се чуят фактите, а не жълтите новини. Пред очите ми всичко, което съм постигнал, да се срине, без да мога да се защитя или да намеря разбиране – не пожелавам това на никого“, казва още Георгиев.

Оказва се, че той има и предишни провинения.

През 2007 г. той отново отказва да бъде тестван, а през 2017 г. е хванат зад волана след употреба на алкохол. Тогава книжката му е отнета за 8 месеца и му е наложена глоба.

За това припомниха и от сдружението в писмото си.

"И ние знаем, и вие знаете, че такива като съпруга Ви карат пияни редовно Ясно е, че инцидента от април не е било първото му каране пиян оттогава, а или е имал късмета да не го хващат, или се е откупвал по добре познатите начини. Друго доказателство са думите на г-н Симеон Ставрев от вчера, който потвърди това, което ние вече неофициално знаехме, а именно, че преди инцидента съпругът Ви е бил на събиране при кмета на община Оборище и е бил пиян“, написаха те.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хари Кейн вкара и Англия поведе с 2:1
Дата: 30/06, 21:07

На 86 години легендарният синоптик Минчо Празников попари България: Това ни чака
Дата: 30/06, 21:05

Англия изравни на Словакия в 95-ата минута с гол-шедьовър
Дата: 30/06, 20:57

На Дунав мост митничарите разопаковаха баници и се хванаха за главите от пълнежа
Дата: 30/06, 20:25

Водещият на БНТ се подигра на Англия: Трите котенца
Дата: 30/06, 20:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия