Eдна година затвор за молдовеца, превозвал мигранти край Гурково


Дата: 24/10, 09:05

Пиксабей

Молдовски гражданин е осъден на една година „лишаване от свобода“ с три годишен изпитателен срок за подпомагане на чужди граждани да преминат незаконно през страната. Това съобщиха от Окръжния съд в Стара Загора. Деянието е извършено на 15 септември т.г. в Гурково. Осъденият ще плати и глоба в размер на 13 730 лева, равняваща се на пазарната стойност на моторното превозно средство, с което е извършено престъплението, предаде БТА. 

Присъдата е наложена след одобрено от Районния съд в Казанлък споразумение, постигнатото между молдовския гражданин Д. К., защитника му и представител на Районна прокуратура – Стара Загора. Данните по делото сочат, че той е неосъждан.

Пред съда Д. К. се е признал за виновен в това, че на посочената дата на пътен възел, намиращ се в землището на град Гурково, превозвайки ги с товарен автомобил, противозаконно е подпомогнал дванадесет души от Афганистан, един човек от Пакистан и един - от Ирак, да преминат в страната ни в нарушение на закона. При установяване самоличността на мигрантите е било констатирано, че в групата има непълнолетно момче.

Молдовският гражданин е признал вината си и за това, че е управлявал товарния автомобил с регистрационни табели, неиздадени от съответните надлежни органи. В съдебна зала подсъдимият е декларирал, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред. Одобреното от Районен съд – Казанлък споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Съдът на ЕС се произнесе по продължило две десетилетия дело с Intel
Дата: 24/10, 11:30

Как крипто търговец стана милионер с $96: Историята зад FreeDum Fighters ($DUM)
Дата: 24/10, 11:30

Парашутистът, паднал край Ботевград, е опериран, но с опасност за живота
Дата: 24/10, 11:27

Продават се пред магазин във Варна в различни нюанси, но кучетата не влизат в цената
Дата: 24/10, 11:23

Парите за издръжка: Колко пари са нужни на тричленно семейство с дете
Дата: 24/10, 11:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия