Легенда на телевизията напусна този свят, Опра Унфри е покъртена


Дата: 19/08, 19:54

снимка: Инстаграм/Опра Уинфри

Американският телевизионен водещ и икона на токшоуто Фил Донахю почина на 88-годишна възраст, съобщи Би Би Си. Новината потвърди семейството му пред американските медии, предаде bTV.

„Донахю почина в неделя вечерта у дома, заобиколен от семейството си, включително 44-годишната си съпруга Марло Томас, сестра си, децата си, внуците си и любимия си голдън ретривър Чарли“, се казва в изявлението на семейството до Си Ен Ен.

Фил Донахю, който е създател и водещ на „Шоуто на Фил Донахю“, е известен като „краля на дневните разговори“ в Съединените щати. Между 1967 г. и 1996 г. той води повече от 6000 издания на своето легендарно токшоу.

Донахю е смятан за пионер в дневното телевизионно предаване. Шоуто му е първото, което включва много елементи, познати на зрителите днес, включително участие на публиката в студиото.

В дългогодишната си кариера той интервюира известни личности, сред които Нелсън Мандела, Мохамед Али, Сами Дейвис младши, сър Елтън Джон, Упи Голдбърг, Робин Уилямс, Доли Партън и Майкъл Джей Фокс.

Новината за кончината му беше посрещната с изненада и скръб от мнозина, включително от колежката му, водеща на токшоу Опра Уинфри, която отдаде почит на Донахю в социалните мрежи.

„Нямаше да има шоу на Опра без Фил Донахю, който пръв доказа, че дневните разговори и жените, които ги гледат, трябва да се приемат сериозно. Той беше пионер. Радвам се, че успях да му благодаря за това. Почивай в мир, Фил“, написа Уинфри.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ВАС решава по жалбата на Доган
Дата: 12/09, 08:12

И днес много абонати от Варна и областта остават без ток
Дата: 12/09, 08:05

Съседи на майка и дъщеря се оплакаха от тормоз
Дата: 12/09, 07:56

10 години затвор за бивш служител на ЦРУ за шпионаж в полза на Китай
Дата: 12/09, 07:53

Папата в Сингапур: Да се защитава достойнството на работниците от чужбина
Дата: 12/09, 07:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия