Варненка: Днес 4 километра минах от "Виница" към центъра за 45 минути


Дата: 23/10, 14:11

Кадър Читател на Петел

Днес ще ви разкажа как жителите на гр. Варна, живеещи в кв.Виница, Траката, Акчелар, Манастирски рид, както и всички останали, които живеят в тази посока, се придвижват сутрин до работа, пише Боряна Димитрова.

"Разстоянието от кв.Виница до ЛЕГНАЛИЯ ПОЛИЦАЙ  пред сладкарница Чери бай Мери (бул. Осми Приморски полк 213) е 4 км. Днес и вчера сутринта това разстояние ми отне около 45 мин пътуване в тежко задръстване, което започва от самия кв.Виница и плътно продължава до въпросния легнал полицай.

До началото на тази седмица пътуването по същия маршрут отнемаше около 20 мин, в някои дни малко повече или по-малко, но винаги в задръстване. Ще кажете, че проблема е в затварянето на пътя за Златни пясъци. Но всъщност проблемите са два и са съвсем различни.  

Първия проблем е в светофара на кръстовището на Траката. Той е така настроен, че от пътя, който идва от Кичево няма никакви чакащи коли, за сметка на пътя Виница-Варна е плътно задръстено още от самия квартал до кръстовището. Няколко пъти в последните месеци се обаждах по телефона, да подавам сигнали в ОП ТАСРУД. Те реагираха, сравнително бързо (в рамките на един два дни), променяха настойките на светофара и нещата се пооправяха. За съжаление това не е трайно и продължава само седмица-две. После, по незнам каква причина, настройките отново се променят и всичко започва отначало. Така е и днес.

И така, след като човек успее да преодолее светофара, идва ред да се подреди в колоната, която пъпли към града. И така се влачиш докато стигнеш заветния легнал полицай. Искам правилно да ме разберете, аз не съм против мерките за безопасност по пътищата. Проблема е, че има само ЕДИН ПЪТ, С ЕДНА ЛЕНТА, която обслужва квартал Виница - 25 000 жители според публикация от 20.06.2011 на Петел бг, оттогава квартала е нараснал двойно с всички новопостроени блокове  и още поне толкова жители на другите райони, ползващи същия път. Значи по груби сметки 70-80 000 жители – един малък град! И този малък град 500 работни дни (толкова ще продължи ремонта на пътя за Златни пясъци) ще пътува по една лента към града, но и ще спира на ЛЕГНАЛИЯ ПОЛИЦАЙ!!!!!!!

Там няма нито училище, нито МОЛ, няма толкова много пресичащи хора.

По същия път има и други пешеходни пътеки, на които няма легнали полицаи и няма блъснати пешеходци. Уважаеми управници, намерете начин да облекчите гласоподавателите си!!!

Така не може да продължава, не може 4 км да се пътува толкова време. ", посочва тя в писмото си до медиите.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



КПП-та се появиха в Родопите
Дата: 23/10, 16:25

Папата: Палестина страда от нечовешки атаки
Дата: 23/10, 16:22

Биячите набор 2011 във Варна се самоопределят като "скинари", МВР излезе със становище
Дата: 23/10, 16:181 Коментар

Балонът, с който стана инцидент, няма никакви документи
Дата: 23/10, 16:15

Кухненско оборудване за ресторант. Какво ни трябва?
Дата: 23/10, 16:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия