Налбантов: Работници от Индия идват у нас да работят, но зарязват парите, документите и куфарите си и бягат


Дата: 22/08, 07:57

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Работници от Непал и Шри Ланка изчезват от хотели по морето. Дали пък тези хора не използват България като вход към други по-привлекателни страни? 

Ние ще овладеем проблема с изчезналите работници, но ще сезирами всички органи в републиката, защото явно има някакъв канал за прахвърлянето им в Западна Европа. Направих проучване. В Индия има проблеми. Работниците дойдоха с платени пътни от тяхна страна. Това са хора, които ги взимаме за ниско платена работа - като миячи, чистачи. Имам един човек от Бангладеш, който съм го сложил на бара, тъй като има добър английски, той е интелигентен компютърен специалист. 

Това коментира пред Нова тв Веселин Налбантов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторатньорска асоциация. 

Смятам, че тези хора само преминават през нашата страна, ползват ни като трамплин. Те работят у нас, но за кратко. Когато други колеги споделиха, че бягат работниците, вне можах да повярвам, защото ние се отнасяме много добре с тях. Казват, че са доволни. Тези, които бях при мен и си отидоха, бяха необразовани, само това момче на бара беше образовяно. Те дори английски не знаят, коментира той.

Ако Агенцията по заетостта ги открие да работят на друго място, веднага ще им сложи черен печат. Но те имат и шенгенски визи и затова не можем да ги ограничим. Защото те с тези визи могат да ходят из цялото шенгенско пространство. Тука е проблемът. Тези работници, които избягаха, си зарязват паспортите тук. Паспортите и дрехите им намерихме, което е много чудно. Може би има някакъв канал и от хората искат да са без документи, не знам, коментира Налбантов. 

Момчето, с което работя от Бангладеш ми каза, че при тях заплатите са мизерни. Те работят в родината си за по 100 долара, така няма как заплатите ни да не са добри. Ние им плащаме като на всички останали - между 1500 - 2000 лева. Затова смятам, че има някакъв канал. Но как може да си не си взимат документите?, посочи той. 

При нас в комплекса изчезнаха около 20 работници. Имайте предвид, че те имат да взимат пари от изработеното при нас и не си го търсят, коментира той. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Шефът на щангите: Карлос да си гледа изхвърлянето и изтласкването
Дата: 12/09, 18:35

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 12/09, 18:30

Плащаме над 100 млн. лв. от джоба си за поредните парламентарни избори
Дата: 12/09, 18:132 Коментара

Магнитна буря удари Земята
Дата: 12/09, 18:01

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 12/09, 18:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия