Дъжд на много места в сряда


Дата: 28/08, 00:44

снимка: Булфото

В сряда въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Още преди обяд над Източна България, а около и след обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Вятърът временно ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб, в източната половина от страната – умерен. Максималните температури ще бъдат в широк интервал: от 25°-26° в Североизточна България до 30°-33° на места в Дунавската равнина, Горно-Тракийската низина и по долината на Струма. В София максималната температура ще бъде около 29°.

Още преди обяд над планините ще започне да се развива купеста, а от обяд и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове на много места ще има валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Преди обяд по северното крайбрежие, а след обяд на повече места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Чехия се готви за мащабни наводнения
Дата: 14/09, 01:30

Кевин де Бройне може да сложи край на кариерата си в националния тим на Белгия
Дата: 14/09, 01:10

Тръмп засили нападките си срещу мигрантите
Дата: 14/09, 00:57

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 14/09, 00:50

Астронавтите на НАСА дадоха пресконференция за пребиваването си на МКС от месец юни насам
Дата: 14/09, 00:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия