Поискана е проверка на обществената поръчка на Община Варна за провеждането на концерта за празника на града


Дата: 05/09, 09:59

Снимка профил ФБ   Биляна Раева

Поискана е проверка на обществената поръчка на Община Варна за провеждането на концерта за празника на града, пишат от Пресцентър Алтернатива на гражданите Варна

На сайта на Агенция за обществени поръчки е публикувано становище, според което провеждането на поръчката за организатор на фестивала Breeze by Exit за празника на Варна не е законосъобразно.

Становището на Агенция за обществени поръчки ясно гласи, че липсват доказателства и относими аргументи за доказване на тезата, че „БЕСТ ФЕСТ“ ООД е единственият възможен изпълнител на възложените дейности. Предвид посоченото, в конкретния случай не може да се приеме, че са налице необходимите условия за законосъобразното прилагането на метода за пряко договаряне.

Документът стана причина за последващ сигнал от общинския съветник от „Алтернативата на гражданите” Давид Киркоров , този път към агенцията за държавна финансова инспекция, с който той иска извършването на финансова инспекция, която да потвърди или да изключи наличието на административно нарушение. В случаите, когато нарушението не представлява престъпление, глобата се плаща от длъжностното лице, подало поръчката. Според документацията това е заместник-кмета на Община Варна Диан Иванов - упълномощено лице, съгласно Заповед № 0134/24.01.2024 г. на кмета на Община Варна.

Припомняме, че Киркоров зададе въпрос към кмета Благомир Коцев относно провеждането на фестивала Breeze by Exit за празника на Варна още през юли. Причината беше, че обществената поръчка на стойност близо 300 000 лв. беше пусната за 24 часа и то по метода на пряко договаряне, тоест без необходимост от провеждането на конкурс. От писмения отговор на кмета не става ясно как е стигнато до решението, именно сръбският фестивал да се проведе за празника на Варна,  но пък това е породило задължението да се работи само с една единствена фирма, без значение от цената и условията ѝ, съобщават от Пресцентър Алтернатива на гражданите Варна. 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 16/09, 02:10

Доналд Тръмп след стрелбата в близост до него: Никога няма да се предам
Дата: 16/09, 02:00

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 16/09, 02:00

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 16/09, 01:30

Изстрелите в близост до Тръмп са били произведени от агенти на Сикрет сървис
Дата: 16/09, 01:29

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия