Политолози смятат, че кризата в партиите в България едва сега започна


Дата: 12/10, 14:46

кадър bTV

Песимистична оценка дадоха политолозите Димитър Аврамов и Страхил Делийски по bTV за бъдещето на българската политика след изборите на 27 октомври. По тяхна оценка политическата криза е далеч от разрешаването, а можем и да видим разцепление и трусове в още партии.

По думите на Страхил Делийски изследванията, които той и колегите му правят, ясно показват, че огромна част от хората не виждат смисъл да участват в избори. Причината - изборите не произвеждат нов етап от политическия процес.

„Ние гласуваме, а след това политиците не си свършват работата, за да направят правителство. Така че тези избори са по-скоро въпрос на оцеляване за почти всички партии и затова всеки се е вкопчил в това, което реално може да изкопчи от избирателите“, каза политологът и преподавател в Софийския университет.

Според Димитър Аврамов всяка от големите партии се е фокусирала върху своите ядра от избиратели и по този начин политиката е в сфера, в която няма растеж.

„Ако работиш само за хората, които фанатично те харесват или са влюбени в теб, политиката започва да се превръща в неинтелектуална дейности и ние ставаме групи фенове. Но ако отборът ти е загубил 3-4 пъти или не е в добро състояние, крайната любов към него няма да помогне на никой. Така е в спорта, така е и в политиката“, каза политологът.

„Ако това разбиране за политиката като частен корпоративен интерес не бъде променено, политическият процес ще се затлачи. В този смисъл не вярвам, че ние сме към края на политическата криза, дори не сме и в средата“, каза Страхил Делийски.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Задържаха тракторист с 3,34 промила алкохол
Дата: 12/10, 17:25

Бивш министър поема управлението на ББР
Дата: 12/10, 17:20

Пропадна заседанието на УС на Спартак
Дата: 12/10, 17:06

Тръмп иска смъртна присъда за мигранти, убили американци
Дата: 12/10, 17:041 Коментар

„Всички вън от самолетите“: Опасност от пожар на летище в Германия заради разлив на керосин
Дата: 12/10, 17:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия