Шкварек: Щом хората не искат да гласуват, значи са доволни и си живеят добре


Дата: 03/10, 08:36

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Щом е толкова ниска избирателната активност, значи като общество прекрасно понасяме всички тържища за гласове и корупция, които ще ширят. Това неходене да гласуваш какво е, ако не понасяне. То ще ства все по-лошо е тежко положението. Ако в едно общество ти са абсолютно несъгласен с това, коет се случва, първото, което правиш, е да отидеш да гласуваш. В повечето държави хората нямат възможност да го правят повече от веднъж на четири и повече години. У нас можем да го правим през 3-4 месеца и не го правим. След като не го правим, значи сме съгласни с положението, живеем си прекрасно. 

Това коментира пред Нова тв Кристиян Шкварек.

Кое ни изморява да гласуваме? Изморявам се да отида до близкото училище веднъж на четири месеца? Направо ми се счупват краката да отида да гласувам. Това не е сериозно, коментира той.

Да, може да има морална и емоционална умора от хората за това, че се доверяват и после се разочароват, но това е функция на общества с млади демокрации и където съществува все още една наивност, че ти ще отидеш да намериш прекрасните политици, които ще ти свършат работа и съответно ти се разочароваш през няколко години. В западните общества това го няма, допълни той.

Ако наистина хората са уморени и не им се ходи повече на избори толкова често, ами да излязат и да наклонят везните в някаква посока, за да се промени пропорцията, коментира журналистът Веселин Стойнев.

Хората виждат цялото това купуване на гласове. То се превърна в цирк, който не само, че не се крие, а се вади като демонстрация. Те много добре разбират, че като не отидат да гласуват, те все едно покрепят този купен вот. То така цяла парламентарна група може да се вкара така в палрламента. Ако  не си съгласен с това, гласуваш, за да може този изтъргуван вот да се обезцени, допълни той.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Прокуратурата поиска сваляне на имунитета на Джейхан Ибрямов от ЦИК и НС
Дата: 03/10, 12:06

Стара технология прави панелките от 60-те години по-добри от тези от 80-те, посочи експерт
Дата: 03/10, 12:04

Анализатори за кампанията и акциите: Будалкат ни с фокуси и циркове
Дата: 03/10, 12:00

От 19:45 и 22:00 часа 18 страхотни мача в Европа, има българско участие
Дата: 03/10, 11:54

Осъдиха мъж, организирал купуването на гласове във варненския затвор през 2023 г.
Дата: 03/10, 11:52

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия